Hungary

Nagyarányú kormánypárti győzelem – nem ez a Fidesz Mohácsa

A Fidesz jelöltje, Pávkovics Gábor nagy fölénnyel nyerheti a mohácsi időközi polgármester-választást. A valasztas.hu adatai alapján az összes szavazat feldolgozása alapján 56 százalékos eredményt ért el. Második lett az eddigi polgármester, a VAN által jelölt Csorbai Ferenc, aki 40 százalékot kapott, a Mi Hazánk jelöltje, Bernáth Csilla 3 százalékot ért el.

A városban két kivétellel az összes egyéni körzetet a Fidesz jelöltje nyerte (emellett egy kompenzációs mandátum is az övék lett), a VAN civil szervezet logója alatt induló ellenzéki jelölteknek két egyéni és két kompenzációs mandátum jut.

Az Index korábban megszólaltatta a kormánypártok és az ellenzéki összefogás jelöltjét is, előbbi legalább 60 százalékos eredményt várt, utóbbi győzelemre készült.

Fél órával az urnazárás előtt a szavazók 53,36 százaléka adta le voksát, ami jelentősen meghaladja a 2019-es, 38,11 százalékos 18:30-as részvételi arányt. Igaz, akkor a választók nagy része eleve érvénytelenül szavazott, így tiltakozva a szocialista jelölt indulása ellen.  Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. 2019-ben az addigi fideszes polgármester,  Szekó József  váratlan halála miatt az MSZP-s Csorbai Ferenc egyedüli jelölt maradt a választáson.

Football news:

Wenger on the European super League: the Premier League is superior to other leagues, they are trying to destroy this advantage
Barca presidential candidate Font: we need to bring back Pep, Xavi, Iniesta, Puyol to create a competitive project
Mancini on Balotelli: I'm sorry to see him like this. By the age of 30, he should have reached maturity
Fabio Capello: Barcelona could have scored 8 goals for Juve instead of 2. The difference between the teams is shocking
Nagelsmann boasted that Leipzig would read any Manchester United scheme - and got 0:5. Solskjaer still surprised him, and then finished off Rashford
Tuchel on criticism: PSG leads in France. Juve, Liverpool, city, Barcelona and Real Madrid in 1st place in their respective leagues?
Owen Hargreaves: Van de Beek could be Manchester United's Muller. Once he is in the squad, he will not be forced out