Hungary

Nem bír magával a forint

Amióta Orbán Viktor bejelentette, kész hatályon kívül helyezni a felhatalmazási törvényt, folyamatosan erősödik a magyar fizetőeszköz.

Kedd délután bő egy hét után ismét 350 forint alá süllyedt az euró ára a devizapiacokon. A múlt héten folyamatosan gyengült a magyar fizetőeszköz, azóta kezdett ismét erősödni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hamarosan hatályon kívül helyezik a felhatalmazási törvényt.

Technikai alapon is kedvező most már a forint jövőképe. "Nagy nehezen, de végül sikerült a kedvező nemzetközi piaci hangulat közepette ismét összeszednie az erejét a forintnak az euróval szemben, így ma reggelre már 352 forint alatt tartózkodik az euró/forint kurzus. A csökkenő trend ezzel folytatódhat 344,7 forint irányába, ahol a 100 napos mozgóátlag húzódik" - írják az Erste Befektetési Zrt. szakértői.

A tőzsdén is viszonylag jó a hangulat. A BUX index fél százalékos pluszban áll, az OTP 1,6 százalékos pluszban, a Richter és a Mol enyhe mínuszban állt kedden kora délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

Football news:

Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club
Tebas on Manchester City's participation in European competitions: CAS does not meet the arbitration standards
Bartomeu about VAR in La Liga: a number of decisions were made in favour of one of our rivals
Manchester City won UEFA: European Cup ban cancelled, penalty reduced