Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Németországban is jöhet a kötelező oltás

A német sajtó szerint a szomszédos Ausztria útjára lépne a leendő kancellár, Olaf Scholz.

Támogatja a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét Olaf Scholz, Németország leendő kancellárja, számolt be a német sajtó. Ezzel a németek Ausztriát követhetik, ahol februártól lesz kötelező a vakcina.

A tudósítások szerint Scholz erről egy regionális vezetőknek tartott találkozón beszélt, ahol azt is kifejtette, hogy többpárti kezdeményezést szeretne a kötelező oltásért, és azt is reméli, hogy a nem alapvető fogyasztási cikkeket forgalmazó üzletekbe oltatlanok (vagy betegségből fel nem épültek) be sem léphetnek majd. Scholzot jövő héten iktathatják be kancellárként.

Hasonlóan Ausztriához, úgy tudni, Scholz is februári céldátumot tűzött ki a kötelező oltásokhoz – ekkorra már minden, még oltatlan állampolgárnak is lehetősége lenne legalább két dózis felvételére.

Bár Németországban a járványhelyzet nem olyan súlyos, mint Ausztriában, ahol egy húsznapos (a statisztikák szerint egyébként eredményes) lockdown közepén járnak, alapvető konszenzus van arról, hogy az átoltottsági platót csak az oltás kötelezővé tétele segíthet megugrani. Az átoltottság aránya egyébként nagyjából megegyezik a két országban.

Napi új fertőzések száma Ausztriában és Németországban:

Átoltottság Ausztriában és Németországban: