Hungary

Népszava: teljes kudarcot vallhat az M3-as metró felújítása

Elég durva lehet a helyzet.

Népszava: teljes kudarcot vallhat az M3-as metró felújítása

Már tavaly novemberben egyértelmű volt, hogy a hármas metró felújítása során a vágányépítés nem fejezhető be az eredeti szerződés szerint, így az erre vonatkozó megállapodást módosítani kell. Az alagútfelújítást végző Swietelsky Vasúttechnika Kft. márciusban küldte el javaslatát, amely a korábbiakhoz képest 17-18 milliárd forinttal magasabb összeget tartalmaz – írja a Népszava.

A BKV 2017 szeptemberében kötött szerződést a Swietelsky Vasúttechnikai Kft.-vel, amely akkor 47,8 milliárd forintért vállalta a munkát. A lap cikke szerint a BKV számított rá, hogy a cég többletköltségeket kíván elszámolni a késés miatt, de ilyen magas összegre nem számítottak. A BKV megpróbálta lefaragni ezt az összeget, még a 8 állomás akadálymentesítésére félretett 5,6 milliárd forintot is felajánlották a folytatásért cserébe, sőt a hírek szerint akár 8 milliárdig is elmentek volna, a fennmaradó további 10 milliárdos különbözetet azonban indokolatlannak tartják, de az osztrák anyavállalat nem enged.

A Népszava emlékeztet, a felújítás ütemtervét a déli szakasz állomásainak kivitelezése során szükségessé vált azbesztmenetesítés, valamint a szerződéskötés után megrendelt kiegészítő munkák – mint például a felvonók beépítése – miatt kellett módosítani. A lap úgy tudja, a BKV alternatív megoldásokat keres, állítólag ezek között az is szerepel, hogy a középső szakasznak nem mindegyik állomását újítják fel.

Forrás: 24 via Népszava

Kép: Pixabay

Football news:

Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award
Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)