Hungary

Nyakon szúrtak egy utast az 1-es villamoson

Egy 41 éves férfi megverte és nyakon szúrta azt, aki rászólt a nem megfelelő maszkhasználat miatt a villamoson. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz vele szemben.

A vádirat szerint tavaly ősszel, november 12-én kora reggel egy 41 éves férfi a IX. kerület, Könyves Kálmán körúton utazott az 1-es villamoson úgy, hogy a maszkja csak a száját takarta. Egy utastársa rászólt, hogy az orrára is rá kellene húznia. Emiatt a két férfi összeveszett. A maszkos felkelt az ülésről és a másik ülésen ülőre támadt.

Többször megütötte és egyszer meg is rúgta.

Amikor az áldozat felállt, előre ment a vezetőfülkéhez, megkérte a villamos vezetőjét, hogy álljanak meg, és a vezető hívjon a helyszínre mentőt és rendőrt. A támadó felháborodott. Előkapott egy kést, a megtámadott utashoz ment.

Megszúrta a nyakát.

illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi súlyosan megsérült. A szakértők szerint bele is halhatott volna az utas. A támadó elmenekült a helyszínről. A kést eldobta, és külseje megváltoztatására törekedve leborotválta az arcszőrzetét és átöltözött. Ennek ellenére a budapesti nyomozók még aznap elfogták.

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A vádlott korábban letartóztatás alatt állt, most bűnügyi felügyeletben van. 

Football news:

Lewandowski wants to move to Real Madrid. He will ask Bayern for a transfer (As)
Sarri about the calendar: Football is no longer a sport, but a show from which they are trying to squeeze as much money as possible
Calvert-Lewin is Arsenal's main target for the summer. Lacazette and Nketiah will leave for free
Tuchel about Newcastle: A new contender for the title. The Premier League is the most difficult league in the world, and it is getting more and more difficult
The director of Barca about Dembele and Roberto: They want to stay, but the club has to adjust salaries. This complicates the negotiations
Benzema on the Golden Ball: I have done a lot in the last 3-4 years and I continue to play at a high level
Dani Alves offered Barca his services. The 38-year-old is ready to join the club from January 1