Hungary

Olyan parádés címet adott a szlovákiai magyar portál, hogy percek óta csak pislogok

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai odavágóján a Budapest Honvéd 1-0-ra nyert a Szombathelyi Haladás ellen. A meccs egyetlen gólját az extravagáns horvát balhátvéd, Tonci Kukoc szerezte az 57. percben, aki meg is adta a módját, hogy emlékezetesen ünnepelje meg az első kispesti gólját.

Kukoc a gólja után nem a csapattársaihoz rohant ünnepelni, mint ahogy azt az átlagos játékosok szokták tenni, hanem az Illovszky Rudolf-stadion szinte teljesen üres lelátója felé futott, lendületből átugrotta a korlátot, lehuppant egy székre az első sorba, ahol pillanatok alatt szurkolóvá szellemült át: megtapsolt a saját gólját, majd diadalittasan a levegőbe csapott. 

A rögtönzött performanszért meg is kapta a sárga lapját, mivel a játékvezető engedélye nélkül hagyta el a játékteret, de ez valószínűleg cseppet sem zavarta. A meccs után a csapattársa, Gazdag Dániel elmondta, hogy Kukocnál sosem lehet előre tudni, hogy mire számítson az ember, ő már csak ilyen.

A Kukoc név bizonyára ismerően cseng a kosárlabda-rajongóknak. Tonci unokatestvére a háromszoros NBA-bajnok Toni Kukoc, aki a Michael Jordan-féle Chicago Bulls oszlopos tagja volt, később pedig a Philadelphia 76ersben, az Atlanta Hawksban és a Milwaukee Bucksban is kosarazott. Habár Tonci Kukoc a labdarúgásban nem ért el ehhez fogható sikereket, önbizalomhiányban sosem szenvedett.

Mikor Kukoc két évvel ezelőtt a Honvédhoz igazolt, a Borsnak azt nyilatkozta, hogy övé az ország legjobb bal lába. Ez talán költői túlzás, de egy kis igazság mégis van benne. Ahogy ő a bal szélről, bal külsővel a kapu elé tudja nyesni a labdát, az valóban egyedülálló (és nagyon mókás látvány), de nem csak Magyarországon.