A lottószámok igen szokatlan sorozata miatt vizsgálatot indítottak a Dél-Afrikai Köztársaság illetékesei. A kedd esti húzás nyerőszámai az 5, 6, 7, 8, 9 voltak, a jackpot pedig a 10. (A dél-afrikai PowerBall játékban 50 számból húznak ki 5-öt, míg a jackpotszámot 20-ból sorsolják ki.) A kihúzott számok páratlan sorozata elképesztette a lottózókat és sokan csalást emlegetnek, mivel 20 ember találta el a jackpottal a számsort.  79 másik pedig jackpot nélkül az öt számot. E húsz szerencsés 5,7 millió rand (110 millió forint) nyereményhez jutott fejenként.

Gratulálunk a ma esti 20 nyertesnek.  A számok ugyan váratlanok lehetnek, de látjuk, hogy sok lottózó ezeket játszotta meg

– írták még kedd esti közleményükben.

Szerdán sok megdöbbent dél-afrikai a közösségi médiában adott hangot azon véleményének, hogy csalás történhetett. A dél-afrikai lottóbizottság (NLC) szerdán közölte, hogy páratlan a hat egymás utáni szám kombinációja és vizsgálatot indít a számok húzása ügyében. Ndivhuho Mafela, a NLC szóvivője az AFP francia hírügynökséggel közölte, ha találnak bármit is, ami hibát okozhatott, akkor bejelentik. „Jelenleg folyik a vizsgálat” – tette hozzá.

Az mindennapos lehet, hogy két játékos osztozzon a jackpoton, de nagyon ritka, hogy egyszerre többen. 2003 márciusában volt olyan eset, hogy 33 lottózó osztozott rajta.

(MTI)