Hungary

Óriási bravúr, Fucsovics legyőzte Medvegyevet a Roland Garroson

GettyImages-1277203567

Fucsovics Márton villanyfényes, négyszettes mérkőzésen meglepetésre legyőzte a negyedik kiemelt Danyiil Medvegyevet a Roland Garros első fordulójában.

Jól kezdte a mérkőzést a Suzanne Lenglenen Fucsovics, aki türelmesen és agresszívan játszott a hűvös párizsi estén. A világranglista 63. helyén álló magyar játékos 4:4-nél brékelt és adogathatott az első szettért, amelyet stílusosan, ásszal zárt le és 6:4-re megnyert.

Fucsovics egyből brékkel kezdte a második játszmát, ám Medvegyev azonnal brékkel válaszolt. És hogy folytatódjon a sorminta: a következő játékban ismét elvesztette az adogatását az orosz, aki aztán 1:3-as hátrányba került.

Medvevegy két egymás után megnyert game-mel visszajött, 3:3-nál azonban ismét elvesztette az adogatását, de Fucsovics sem tudta hozni a sajátját. A szett végül tiebrékben dőlt el, de nem is akárhogy:

6–3-as Fucsovics-vezetésnél ütőt tört a világranglista-5. orosz, akit egyszer korábban már figyelmeztetett a székbíró, büntetőpontot kapott, ezzel a magyar játékos megnyerte a rövidítés és a második játszmát!

Jól kezdte a harmadik szettet a 24 éves orosz, brékkel indított és hamar 2:0-s előnyhöz jutott. Fucsovics ismét elvesztette adogatását, Medvegyev 34 perc alatt 6:2-re behúzta a játszmát.

A negyedik szettben azonban ismét koncentráltan teniszezett Fucsovics, aki higgadt maradt a kulcspillanatokban, és elvette Medvegyev első adogatását. 3:0 után az orosznak kellett kapaszkodnia, de hiába. A magyar játékos 4:1-nél ismét brékelt, így adogathatott a győzelemért – méghozzá eredményesen, így 6:1-re megnyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést!

Hatalmas bravúr ez Fucsovicstól, aki először győzte le Medvegyevet (kettejük ötödik meccsén) és először nyert Grand Slam-tornán top 10-es játékos ellen.

A játéknapon továbbjutott Rafael Nadal, és a US Opent nemrég megnyerő Dominic Thiem is. Utóbbi Marin Cilicet búcsúztatta az első körben. Kedden Babos Tímea és Balázs Attila is megkezdi szereplését a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 3 óra 17 perc után továbbjutó Fucsovics ellenfele Albert Ramos-Vinolas lesz a második fordulóban. A 32 éves spanyol három szettben győzte le Adrian Mannarinót

ROLAND GARROS
1. FORDULÓ
(Borítókép: Julian Finney / Getty Images Hungary)

Football news:

Troy deeney: I was called a black asshole, and social media said it wasn't racist. Do companies even want to change this?
Miralem Pjanic: Sorry didn't trust the players at Juventus. It's a shame when people are judged incorrectly
Wenger on why he didn't mention Mourinho in the book: he Didn't want to talk about Jose, Klopp or Pepe because they are still working
The perfect project to lose money. An idea for dreamers. Tebas on the European Premier League
The Catalan authorities refused to postpone the referendum on a vote of no confidence in Bartomeu. It will be held on November 1-2
La Liga President on Messi's departure: It won't be a drama for us. And his reputation will suffer
Ronaldo is a fan of the UFC. Rooting for Khabib, training with Conor, signed up for all the top fighters