Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Öt helyszínen csaptak le dílerekre és fogyasztókra a rendőrök

Egy időben öt helyszínen ütöttek rajta két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfin, valamint három, az ügyfélkörükbe tartozó fogyasztón a Pest megyei rendőrök – közölte a rendőrség.

Hónapokig tartó nyomozás után indulhatott az akció egy Szigetszentmiklóson és környékén tevékenykedő kábítószer-kereskedő ellen, akit kedden délután leptek meg a rendőrök. Hiába szólították fel megadásra, D. Krisztián a háza mögötti park felé szaporázta lépteit. Esélytelen menekülési kísérlete néhány méterig tartott, a lényegesen jobb kondiban lévő Pest megyei felderítők utolérték, és ellentmondást nem tűrve elfogták.

A férfi otthonában 38 gramm fehér kábítószergyanús port, 3,72 gramm zöld kábítószergyanús növényi anyagmaradványt, egy növényi őrlőt, három digitális mérleget, 26 önzáró tasakot, 500 grammos, fehér porral félig teli dobozt, valamint több mint 5 millió forintot foglaltak le. Az elfogott a drogteszt kokaint és THC-t is kimutatott.

A nyomozók az elfogás és a hálózat feltérképezése után a nyomozók eljutottak egy 54 éves budapesti férfihoz, aki a gyanú szerint 2021 júniusától Budapesten és környékén rendszeresen „terítette” az anyagot.  

A drogteszten is elbukó K. Zsoltot otthonában fogták el, ahol egy fehér porral szennyezett digitális mérleget foglaltak le. A felderítők három, a terjesztők ügyfélkörébe tartozó fogyasztót is elfogtak, velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az azóta letartóztatott D. Krisztiánnal, valamint a szabadlábon védekező K. Zsolttal szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.