Hungary

Palkovics szerint valószínűleg marad a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak adott interjút, amelyben röviden kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány várható második hulláma miatt nem valószínű, hogy enyhítenek az 500 főnél nagyobb tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozásokon. Ha ez tényleg így lesz, akkor az augusztus 20-i tűzijáték mellett egy sor zenei fesztivál is veszélybe kerülhet.

Palkovics szerint van arra esély, hogy Magyarországon is nőni fog a fertőzöttek száma, emiatt pedig vissza kell hozni a korábbi korlátozásokat és óvintézkedéseket. Ez azt is jelenti, hogy

nem tarthatnak még egy jó ideig 500 főnél nagyobb rendezvényeket sőt, azokat is lefújhatják, amelyek nemrég újra engedélyt kaptak.

A korábbi intézkedések szerint augusztus 15-ig tart az 500 fő feletti tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozás, vagyis a 20-i tűzijátékot elviekben meg lehetne már tartani, ha nem romlik a helyzet. A korlátozás miatt több tucat nyári fesztivál (Sziget, Volt, Balaton Sound, Bánkitó) maradt el idén, de többen megpróbálkoztak azzal, hogy egészen késő nyári időpontra tolták a rendezvényüket.

Augusztus utolsó két hétvégéjére egy rakás fesztivált ütemeztek át, például az EFOTT-ot, a Fishing on Orfűt, vagy a Kolorádó Fesztivált, de nyár végén tartják a Strand Fesztivált, a B. My Lake-et, Szegedi Ifjúsági Napokat és a Veszprémi Utcazene Fesztivált is.

Egy újabb korlátozás nem csak a fesztiváloknak ártana, hiszen az elmúlt hónapokban az összes nagyobb budapesti klub és koncerthelyszín is azon dolgozott, hogy új időpontot találjanak a rendezvényeiknek. A tömeges jegyvisszaváltások miatt bajba került Budapest Park például a tavaszi eseményei egy részét nyárra tette át, így egy esetleges korlátozás újabb lavinát indíthat el az élőzenei szektorban.

Football news:

Bernardo Silva on the Champions League: Liverpool are out, Real Madrid are out, but it won't make our path any easier. Everything can happen
Arsenal are outraged by Ozil's Interview. The player defended his decision to refuse a pay cut
Juventus is Interested in Gozens. Atalanta wants 30-35 million euros for the defender
Sabitzer about 2:1 with atlético: Leipzig didn't want to go home. We are determined to stay in Lisbon until the end
Simeone on relegation from the Champions League: there Are no excuses. We couldn't play the way we wanted to
Nagelsmann about sparring with Simeone, He wants to win even on the way to the locker room. Amazing coach
Hans-Dieter flick: Messi is by far the best player in the world in recent years. It cannot be compared with Levandovsky