Hungary

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Az igazán nagy biztonságot sajnos csak Dél-Koreában kamatoztathatják az egyik új Galaxy telefon tulajdonosai, itt érhető majd el ugyanis a Samsung második kvantumtechnikával felszerelt okostelefonja, a Galaxy Quamtum2.

A Samsung és a dél-koreai SK Telecom szolgáltató bejelentette a Galaxy Quantum2 készüléket, a Samsung második kvantum kriptográfiai technológiát tartalmazó okostelefonját. Elődjéhez, a tavalyi Galaxy A Quantumhoz hasonlóan a Galaxy Quantum2 is a világ legkisebb kvantum-véletlenszám-generátor (QRNG) chipkészletét kapta, amelynek a mérete 2,5x2,5 milliméter. A chipet az ID Quantique fejlesztette, az SKT stratégiai partnere a kvantum kriptográfiai kommunikációs technológiában.

A QRNG chipset lehetővé teszi, hogy az okostelefon-tulajdonosok kiszámíthatatlan és mintázat nélküli, véletlenszerű számok előállításával biztonságos szolgáltatásokat vehessenek igénybe, megbízható legyen a hitelesítés és az információk titkosítása. A QRNG chip automatikusan együttműködik az Android Keystore API-kat használó alkalmazásokkal, ami könnyebben elérhetővé teszi ezt a technológiát a fejlesztők számára.

©

A készülékre, amely április 23-án kerül piacra Dél-Koreában, már gyűjtik az előrendeléseket. A Samsung elsősorban azokra a felhasználókra gondolt, akik egy kellően jó specifikációkkal felruházott, biztonságos telefont szeretnének. A 6,7”-es, 1440 x 3200 pixel felbontású. Super AMOLED kijelzővel szerelt készülék éppen ezért a Qualcomm 7 nm-es technológiával készült Snapdragon 855+ chipkészletét kapta. 6 GB-nyi RAM került bele, és 128 GB a – bővíthető – tárhely.

A hátoldalára triplakamera (64 MP, 12 MP, 5 MP) került, a szelfikészítő 10 MP-es. 4500 mAh-s akku gondoskodik az Android 11-et futtató telefon energia-ellátásáról. Hazájában fekete, fehér és lila színben árulják majd az 5G képes készüléket, nagyjából 190 ezer forintnak megfelelő összegért. Úgy tudni, hogy a Samsung esetleg máshol is bevezeti ezt a telefont (Galaxy A82 néven), viszont a globális változatból hiányozni fog a QRNG chip.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude