logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Porig égett egy konyakraktár Franciaországban

Kigyulladt egy 2500 hektoliteres konyakraktár a délnyugat-franciaországi Charente megye egyik borgazdaságában, írja az MTI. Hetven tűzoltó oltotta a tüzet szombaton, délutánra sikerült megfékezni a lángokat.

"A tűz a napelemes panelekben ütött ki, és átterjedt egy 200 négyzetméteres alkoholraktárra, a választófal túloldalán álló lakóházra és egy silóra, összesen 1000 négyzetméternyi területre" - mondta David Bardin, a megyei tűzoltóság századosa. Azt nem tudni pontosan, mennyi szesz volt az épületben, de a tűzoltók egész éjjel felügyelték a helyszínt, mert este még folyt az alkohol a raktárból. 

A Cognac régió Európa legnagyobb égetettszesz-tároló térsége: mintegy 550 ezer hektoliter szeszt termelnek és érlelnek itt évente. Charente megyében több mint 1500 ipari és kisipari szeszraktár, és 1000 lepárló működik. 

Az elmúlt évtizedben már húsz tűzeset történt a szeszpárlókban és raktárakban a térségben, amik azért veszélyesek, mert nagyon nagy hőt bocsátanak ki és kicsi a füstjük, a kék lángok pedig alig láthatóak.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO