Hungary

Pornóforgatás a szent hegyen, kamu szájmaszk: kiakadtak a turistákra Balin

Mivel Balin hatalmas bevételt jelentenek a turisták, a koronavírus-járvány ellenére sem tiltották meg a beutazást a szigetre. Azóta jó néhány olyan eset történt, ami miatt megbánhatták a döntést.

A külföldiek tényleg nagy bevételt jelentenek. De amit csinálnak, az veszélyezteti a helyieket, akik pedig az ő érdekükben is dolgoznak. Nem lehetne bennük egy kicsivel több együttérzés?

– fakadt ki a Guardian hasábjain az indonéz sziget, Bali egyik politikusa, Niluh Djelantik, aki szerint a jelenlegi turisták azt is veszélybe sodorják, hogy a jövőben is ennyien akarjanak az országba utazni.

A turisták akció ugyanis sokak szerint biztonságtalan helynek mutatják Balit; az egyik elhíresült eset például az volt, hogy egy influenszer „viccből” valódi maszk nélkül, az arcára festett maszkkal filmezte magát egy szupermarketben. De szintén nagy port kavartak azok az esetek, amikor két orosz amatőr pornós a helyiek által szent hegynek tartott Batur hegyen forgatott pornófilmet, hogy azt feltöltsék a legnagyobb pornómegosztóra, ahol 550 ezer követőjük van. A megosztás után az indonéz rendőrség nyomozást indított, mondván, ha a két pornós még a szigeten tartózkodik, letartóztatják és börtönbe zárják őket. (Azóta egyébként megjelent a pornómegosztón olyan, állítólag Balin forgatott amatőr felvétel is, amelyet Tartóztassatok le! címmel töltöttek fel a készítői.)

Egy másik influenszer pedig azt videózta le, ahogy a barátnője bikiniben feláll a robogójára, a sofőr háta mögé, és egy mólóról együtt a vízbe hajtanak.

A Guardian azt írja: csak idén már 346 külföldi turistát büntettek meg a szabályok megsértése miatt. A külföldieknek egyébként a koronavírus-szabályok áthágásáért 70 dolláros (20 ezer forintos) bírságot kell fizetniük – már ha a szabályszegés valamivel enyhébb a pornóforgatásnál –, ami tízszer akkora összeg, mint ami a helyiek bírsága, mert a hatóságok szerint az ő számukra nagyobb elrettentésre van szükség. De az is megesett már, hogy fekvőtámaszozásra ítéltek egy külföldi szabálysértőt.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Football news:

Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it
Sweden forward Isak: I would like to have a little more possession. But we are happy with the point
Luis Enrique: Spain tried to create chances, but the pitch was not the best. Players complained