Hungary

Putyin annyira bízik az orosz vakcinában, hogy magát is beolttatja vele

Miközben hónapok óta nemlátott gyorsasággal terjed a koronavírus Oroszországban, az elnök arról beszélt, hogy magát is beolttatja ellene.

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 8135-tel 1 159 573-ra emelkedett a hétfőn közölt hivatalos adatok szerint. Ez a legnagyobb napi emelkedés június 16. óta. A terjedés üteme második napja 0,7 százalékos, a korábbi 0,6 százalék után, a reprodukciós ráta pedig 1,2. Az új esetek 27 százaléka tünetmentes.

A Covid-19 elleni első orosz vakcinát, a Szputnyik V-t kidolgozó Gamaleja Intézet hétfőn közölte, hogy az oltást eddig több mint ötezren kapták meg a klinikai kísérlet harmadik szakaszában vagy a "polgári forgalomban". Jelentős nemkívánatos tünetet vagy mellékhatást a vakcina leírásában foglaltakon felül senkinél nem észleltek a közlemény szerint.

Vlagyimir Putyin orosz elnök is beolttatja magát

– tájékoztatott Dél-Korea. Ezt az orosz elnök a szöuli hivatali partnerével, Mun Dzse Innel közölte hétfőn telefonon, amikor utóbbi látogatásra hívta akkorra, amikor a járványhelyzet "stabilizálódik". Putyin a meghívást is elfogadta. Azt viszont nem árulta el, az oltás tekintetében melyik fejlesztés alatt álló készítményre gondolt.

Putyin augusztusban közölte, hogy lányát is beoltották a Szputnyik V-vel. Az orosz kormány több tagja is megkapta már a vakcinát.

Football news:

The 25% black and Asian rate for new club employees is set out in the FA diversity Code
Muller is playing his 545th game for Bayern. More than only two players since 1965
Manuel Pellegrini: Real Madrid scored 96 points and 102 goals in my time, although Ronaldo missed 3 months
Juventus and Barcelona won their first group matches. Who will win in Turin?
Andrea Pirlo: we need to wait for the Ronaldo test. I think we will find out today if he will play
Danilo about the match with Barcelona: Juventus on the right track
Ozil provided 1,400 school children with free Lunches by supporting Rashford