Hungary

Soha nem látott szárnyalásba kezdett a bitcoin, közel az új csúcs

Novemberben elérte az eddigi legmagasabb értékét a bitcoin, amely már 20 ezer dollár közelében is járt. Ezt az értéket utoljára három évvel ezelőtt közelítette meg.

Ahogyan már korábban megírtuk, a Bitcoin a hónapban már egyszer nagyon közel került a mindenkori csúcsának megdöntéséhez, ami 2017 decemberében 19.783 dollár volt.

A bitcoin/dollár árfolyam alakulása a 2017-től a mai napigForrás: Coindesk.com

 A 2020-as év folyamán a BitCoin árfolyama 170 százalékkal emelkedett, hétfőn pedig majdnem megdöntötte rekordját. Péntek óta ismét szárnyal a kriptovaluta, rövid időn belül 2 ezer dollárt emelkedett az értéke.

A CoinDesk szerint a kriptopénz hétfő délután elérte a 19.850,11 dollárt, habár ez az érték az este folyamán visszazuhant 19.223 dollárra, ma pedig már csak 18.742 dollár volt.

Ez a fajta megugrás azzal is magyarázható, hogy ebben az évben számos befektető igyekezett lecsapni a kriptopénzre, mivel inflációtól védett menedékeszközként tekintettek rá, sokan az aranyat helyettesítik vele.

Nemcsak a bitcoin szárnyal az utóbbi időszakban, hanem az Ethereum árfolyama is jelentősen erősödött. Míg november 26-án csak 481 dollárt ért egy darab kriptovaluta, addig ez a szám december elsejére elérte a 623 dollárt.

Football news:

Neymar: Thank God for the charisma. I have a gift to be different from the rest
Wayne Rooney: It's time to lead the younger generation. I had a great career
Lineker on Rooney: One of our greatest players. England would have won Euro 2004 had he not been injured
Chelsea will give Drinkwater the third rent - Kasimpasa. He has not played since February
Neymar: I became an icon and idol in football. Courage is my main advantage
Ole Gunnar Solskjaer: Liverpool want to beat everyone. Manchester United knows that they can beat anyone
Messi missed today's Barca training session