Hungary

Sokak szerint nagyobb gond a légszennyezés, mint az elhízás, a dohányzás vagy a drogfogyasztás

Egy új felmérés arra mutat rá, hogy számos országban az emberek jelentős százaléka támogatná a légszennyezettség csökkentésére irányuló kormányzati fellépést és a szigorú szabályozást az egészségünk érdekében.

A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.

A Clean Air Fund és a YouGov több országban, így Lengyelországban, Nagy-Britanniában, Bulgáriában, Nigériában és Indiában felmérést készített a légszennyezettség csökkentésének társadalmi támogatásáról. Ebből az derül ki, hogy a lakosság jellemzően tudatában van a légszennyezettségnek az egészségünkre tett hatásával és azzal is, hogy mi az összefüggés a levegő minősége és a koronavírus-járvány között.

A britek például jobban aggódnak a belélegzett, rossz minőségű levegő okozta egészségügyi problémák miatt, mint az elhízás, a dohányzás, a drogok vagy az alkohol miatt és ugyanakkora problémának tartják, mint a klímaváltozást. A szigetország lakói csak fertőző és a mentális betegségektől félnek jobban.

A lengyelek és a bolgárok is a légszennyezést tartják a legkomolyabb egészségügyi problémának.

Az emberek többsége a közlekedést teszi felelőssé a rossz levegőért. A felmérésből az is kiderül, hogy a szigorúbb szabályozást és a tisztább levegő érdekében tett kormányzati fellépést is a megkérdezettek 67 százaléka támogatná, és ennek érdekében ösztönöznék azt is, hogy több sétára és kerékpározásra alkalmas helyet alakítsanak ki a városokban.

Football news:

Pioli on Zlatan's failure to score against Parma: He was angry with himself. On the field, he turns into a lion
Manchester City have agreed a contract with Ferran Torres. He is seen as a replacement for Sane
Mourinho on Tottenham: We will fight until the end to reach the Europa League
Dzeko scored 15 goals in Serie A with his head. Over the past 5 years, only Pavoletti and Zapata have more
Sarri on 3:3 with Sassuolo: there Were moments of passivity that are difficult to explain
Arteta about 2:1 with Liverpool: the Gap between the teams is huge for today
Jurgen Klopp: Arsenal didn't have any real chances. We played brilliantly, but two episodes killed the game