Hungary

Sokkoló felvételek az izraeli rakétatámadásokról

A Gázai övezetet uraló iszlamista szervezet, a Hamász ultimátumának lejárta után még hétfő délután lőttek ki rakétákat Jeruzsálem felé. A lakosságot rádión szólították fel, hogy vonuljanak fedezékbe.

A rakétacsapásokra az izraeli hadsereg is válaszolt, első jelentések szerint kilencen vesztették életüket, köztük három kiskorú. Az áldozatok között volt a Hamász több tagja is, jelentések szerint egyikük a szervezet parancsnoka lehetett, akinek likvidálása egy célzott akció keretében történt.

Egy Izraelben élő olvasónk mobillal rögzítette egy askelóni lakóházba becsapódott rakéta füstjét, egy másik városban pedig drón helikopterek jelentek meg a légtérben.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök a támadások után rendkívüli ülést hívott össze, majd az izraeli hadsereg lezárta a teljes gázai övezetet, és közölték: 

Még a segélyszállítmányokat sem engedik be az ország területére.

A Hamász később újabb ultimátumot adott Izraelnek. Az izraeli hadsereg kivonulását követelték a Templom-hegyről, és hozzátették: amennyiben ez nem történik meg, újabb akciókat indítanak.

A támadások után kirobbanó tüntetésekben több mint 700 demonstráló sérült meg, közülük sokan a jeruzsálemi tiltakozáson.

Kedden Askelónban két nő is életét vesztette egy, a Gázai övezetben becsapódó rakétától. Benjamin Netanjahu válaszlépéseket ígért, majd közölte: 

A Hamászra olyan csapásokat mérnek, amelyekre korábban nem számított.

A városban található Barzilaj nevű kórházban kedd délutánig a rakétatűz 61 sérültjét látták el. Kedden több alkalommal lőttek rakétákat az övezet szomszédságában lévő településekre.

Football news:

Russian referee Sergey Karasev will work on the Euro 2020 match between Germany and Hungary
The Schmeichels are a unique goalkeeping dynasty. But Casper has long been hampered by the greatness of his father
Laporta about the Super League: The project is alive. We will not apologize to UEFA for being the masters of our own destiny
Barcelona will sell 19-year-old winger de la Fuente to Marseille for 3.5 million euros
Wales defender Gunter: I don't know when the Euro will end for us, otherwise I would be rich
Chiesa Ob 1-0 with Wales: We proved that every Italian player can perform successfully
Denmark has an unusual coach-philosopher: he turned children's football around, looked for the principles of the national team with the former prime Minister