Hungary

Sorra fordulnak el kollégái a szexuális zaklatással vádolt James Francótól

James Francót 2018-ban vádolták meg színészi iskolájának növendékei, majd végül be is perelték szexuális zaklatás miatt. A per idén márciusban zárult le, az áldozatok pénzt kaptak. Egykori kollégája, korábbi nyilatkozata ellenére, úgy döntött, nem kér többé a közös munkából.

A #metoo mozgalom óta egyre gyakoribb, hogy a szexuális zaklatás áldozatai előállnak történeteikkel. Van, aki sorstársain szeretne segíteni, és olyan is, aki revansot próbál venni bántalmazóján.

Amíg idén tavasszal Armie Hammer beteges ügyletei miatt szólaltak fel az exei, addig 2018-ban már James Francót is elővették, a színész ugyanis állítólag rendszeresen kényszerítette olyasmikre a színésziskolájába járó növendékeket, amelyek még hollywoodi mércével is elfogadhatatlanok voltak. Voltak olyan lányok, akikről leparancsolta a felsőjüket vagy az alsóneműjüket, és az elmondottak alapján néhányuknak origajeleneteket kellett előtte eljátszaniuk. Ez vezethetett végül ahhoz, hogy Seth Rogen, aki szinte minden filmjében James Franco mellett játszott, végül úgy döntött, többé nem akar régi cimborájával együtt dolgozni.

Ugyan Rogen 2018-ban azt nyilatkozta, a vádak ellenére kitart kollégája mellett, a The Timesnak adott interjújából kiderül, hogy azóta megváltozott a véleménye.

2018-ban adtam egy interjút, amiben azt mondtam, hogy továbbra is együtt fogok dolgozni Jamesszel. Az igazság az, hogy nem teszem, és a jövőben sem tervezek ezen változtatni

– mondta a lapnak.

A riporter megkérdezte a színésztől, hogy a történtek mennyiben voltak hatással kettejük személyes kapcsolatára. Rogen szűkszavúan válaszolt.

Nem tudom, hogy ezt ki tudom-e fejteni ebben az interjúban. Annyit mondhatok, hogy sok dolog megváltozott a kapcsolatunkat illetően. (...) Igen, fájdalmas dolog ez. De nem annyira fájdalmas és bonyolult, mint azoknak az embereknek, akik érintettek benne. Nem magamat sajnálom ebben a szituációban.

Az interjú során felelevenítették azt is, amikor Rogen egy 2014-es Saturday Night Live-ban azzal viccelődött, hogy Franco tinilányokat próbál felszedni. A színész most azt állította, már nagyon bánja, amit akkor mondott.

Ami James Franco perét illeti, a színész több hónapnyi tárgyalás után úgy döntött, eljáráson kívül egyezik meg áldozataival. Mindkettejüknek pénzt ajánlott, a megállapodást március 15-én adták be jóváhagyásra a bíróságra.

(Borítókép: James Franco és Seth Rogen a Golden Globe-gálán 2018. január 7-én. Fotó: Michael Kovac / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone