Hungary

Sorsoltak a Konferencia Liga selejtezőjében

Kisorsolták az első kettő selejtező forduló párosításait a labdarúgó Konferencia Ligában. A Magyar Kupa-győztes Újpest a második körben liechtensteini ellenféllel rajtol, míg a Fehérvár és a Puskás Akadémia az első fordulóban kezdi meg az európai kupaszereplést.

Az Újpest a lichtensteini FC Vaduz ellen kezdi meg a szereplést az Európai Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. A lila-fehérek nem kiemeltként várták a sorsolást, így hazai pályán kezdik meg az európai kupaszereplést július 22-én. A visszavágót július 29-én rendezik. 

A bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia és bronzérmes Fehérvár már az első fordulóban megkezdik a szereplést. A fehérváriakra első körben az örmény Ararat Jereván vár, mely akadályt ha sikerrel vesznek, az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw párharcának győztesével találkoznak a második fordulóban. Az első forduló mérkőzéseit július 8 és július 15-én játsszák. 

A Puskás Akadémia a nyitókörben finn riválissal, az Inter Turkuval találkozik. Amennyiben túljutnak az első kanyaron a felcsútiak, a lett RFS vagy a feröeri KÍ Klaksvík együttese várna Hornyák Zsolt csapatára a második fordulóban.

A tegnapi napon a magyar rekordbajnok Ferencváros is érdekelt volt a Bajnokok Ligája   első selejtezőkörének   sorsolásán. Peter Stöger együttesére a nyitókörben előselejtezős ellenfél vár, mely csapat feröeri, koszovói, San Marinó-i vagy andorrai rivális lehet.

Amennyiben az első fordulót sikerrel veszi, akkor a második körben a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Fradi július 6-7-én kezdi meg a nemzetközi kupaszereplést. A BL-főtábla eléréséhez összesen négy selejtezőkört kell megvívnia a Ferencvárosnak. 

Európai Konferencia-liga 2. selejtezőkör, magyar érdekeltségű párharcok: 

Újpest FC – Vaduz (lichtensteini)

RFS(lett)/KÍ Klaksvík(feröeri) – Puskás Akadémia/Inter Turku(finn)

MOL Fehérvár/Ararat Jereván(örmény) – Paide Linnameeskond(észt)/Slask Wroclaw(lengyel)

Football news:

Juventus does not want to extend the contract with Ronaldo because of the high salary. But this summer he will not leave
Khramtsov's gold is heroism: he fought at the Games with a broken arm. Victory of Maxim-in memory of mom
Kepa on the conflict with Sarri in the League Cup final: This is a huge misunderstanding. I didn't have an injury, I just wanted to buy time and help the team
Manchester United has agreed the transfer of Varane with Real Madrid for 41 million pounds, including bonuses
Newcastle want to sign Tuanzebe. Defender will leave Manchester United due to Varane's transfer
Former Juventus player Giovinco is close to moving to PAOK
Kepa pro Premier League: The hardest league for goalkeepers. But I quickly adapted