logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Sylvester Stallone festményeiből nyílik kiállítás New Yorkban

A kétszeres Oscar-jelölt és Golden Globe-díjas színész, Sylvester Stallone festményeiből nyílik kiállítás Manhattan egyik legfontosabb művészeti negyedében, a SoHo-ban található Georges Bergès Gallery-ben idén tavasszal. A Retrospective, 50 Years of Art című összegző tárlat Stallone első New York-i önálló bemutatkozása lesz, számol be a Daily Mail.

 A leginkább a Rocky- és Rambo-filmek sztárjaként ismert színész pályája kezdete óta festőművészettel is foglalkozik, a New-York-i tárlat pedig átfogó igénnyel mutatja majd be az évtizedek óta formálódó képzőművészeti munkásságát.

A  kiállítást rendező galéria vezetője, Georges Bergès szerint Stallone korai figurális művei és absztrakt munkái rendkívül értékes alkotások. Az absztrakt művekről szólva Stallone Los Angeles-i műtermében való találkozásuk után Bergès elmondta, hogy a képek

nemcsak a színész személyéhez visznek közelebb, hanem ahhoz az egyetemes tapasztalathoz is, hogy mit jelent embernek lenni.

A galériavezető szerint a kiállítás nem titkolt célja, hogy megteremtse a festőművész Stallonénak azt a figyelmet, amelyet megérdemel, a tárlat egyszerre lesz hatalmas lépés a művész pályáján és revelatív a művészeti világban.

A cikk szerint  Georges Bergès-t leginkább Stallone On Finding Rocky (Rocky megtalálásáról) című vászna érintette meg, az 1975-ben készült képet Stallone akkor készítette, amikor az azonos című mozifilmet írta és játszotta. A cikk beszámolója szerint Stallone először megfestette a karaktert, és csak azután készítette el a forgatókönyvet, ez pedig arról tanúskodik, hogy már jóval azelőtt vizuális művész volt, mint hogy színésszé vált volna.

A Sylvester Stallone festőművészi pályáját bemutató honlap, a stalloneart.com című oldal tanúsága szerint egyébként Stallone sokkal inkább festőnek gondolja magát, mint színésznek. Szerinte a festészet sokkal személyesebb, mint a filmezés, amelyben sokkal többet megengedhet magának a művész.

Az embernek van egy nyilvános és egy személyes arca, ugyanezt érzem a művészetemmel kapcsolatban is. Ez az érzések kollázsa, és amikor a vászonra tudja ezt az ember vinni, az csodálatos érzés.

Retrospective, 50 Years of Art című tárlatot nemcsak New York-ban láthatja majd a közönség, a Daily Mail információi szerint Berlinben is bemutatják majd Stallone vizuális művészeti œuvre-jének legfontosabb darabjait. A több, mint 300 festményből álló életmű egyes művei egyébként 120 000 dollárba, átszámítva 36 millió forintba kerülnek. 

Themes
ICO