logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Szeretők, illegális elefántvadászat és adócsalás: szexbotrány után mondott le a spanyol király

A legfőbb botrányhős a 2014-ben a trónjáról lemondó korábbi király, János Károly (81). Ugyan 1962-ben elvette Zsófia görög hercegnőt (80), de sokáig nem maradt hű hozzá.

A spanyol uralkodó Diana hercegnővel flörtölt / Fotó: Getty Images

A pletykák szerint a volt uralkodó összesen közel 1200 nővel csalhatta meg feleségét, állítólag a brit Diana (†36) hercegnővel is kikezdett, de többekkel évekig tartó viszonyt folytatott, Bárbara Rey (69) például 1979 és 1994 között volt a szeretője. Ráadásul ez nem volt olcsó mulatság, az affér ugyanis több millióba került az adófizetőknek, miután a király a színésznő hallgatásáért milliókat fizetett. 

A színésznő Bárbara Rey 1979 és 1994 között volt a király szeretője / Fotó: Profimedia-Reddot

Ennyi szerető után nem meglepő, hogy az utóbbi években többen állították a spanyol lapok hasábjain, hogy a volt király törvénytelen gyerekei. Megerősítés egyik ügyben sem történt, hiszen az uralkodócsalád tagjai kategorikusan elutasítják a DNS-teszt lehetőségét. És ez még nem minden! Uralkodásának utolsó éveiben egy másik botrány is a címlapokra került János Károllyal a főszerepben. Botswanában elefántra vadászott, és fotózkodott az elejtett állatokkal.

Lánya, Krisztina infánsnő (54) is sokkolta a közvéleményt, amikor egy spanyol bíróság gyanúsítottként nevezte meg férje, Inaki Urdangarin (51) korrupciós ügyében. A volt kézilabdázót több millió eurós hűtlen kezeléssel és adócsalással vádolták, amiért végül 2018-ban hat év és három hónap börtönre ítélték. Felesége nem került rács mögé, de a hercegi előjogaitól megfosztották.

Veje, Inaki Urdangarin lebukott pénzügyeivel / Fotó: Profimedia-Reddot

Mindez 2014-ben kis híján a spanyol uralkodóház bukásához vezetett, de az utóbbi öt évben az új királynak, VI. Fülöpnek (51) sikerült visszanyerni az alattvalók bizalmát. 

Visszavonult

Öt évvel azután, hogy lemondott a trónról, idén nyáron végérvényesen visszavonult a közéleti szerepvállalástól I. János Károly. A királyi ház közleménye szerint a 81 esztendős egykori uralkodó épp az évforduló alkalmából hozta meg ezt a döntést, amelyről levélben tájékoztatta utódját, VI. Fülöp spanyol királyt. 

„Úgy hiszem, elérkezett a pillanat, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben” – olvasható a közleményben, amelyből kiderült: 80. születésnapja óta érlelődött benne a visszavonulás gondolata.

Themes
ICO