Hungary

Titkos terv alapján épül kálvária a fokozottan védett badacsonyi erdőben

Titkos terv alapján, fokozottan védett területen építenek tizenhét stációból álló kálváriát a Badacsony keleti oldalában - írja a Balatontipp.

Július közepén adták közre hirdetményben a Veszprém Megyei Kormányhivatal oldalán, hogy a hivatal természetvédelmi
főosztályán "a BTTF Badacsony és térsége Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. által benyújtott kérelem alapján a Badacsony Szakrális projekt-Kálvária út létesítése, a védett természeti terület jellegének megváltoztatása tárgyában természetvédelmi hatósági engedélyezési eljárás indult" - áll a portál cikkében.

A Balatontipp augusztus 24-én közérdekű adatigényléssel fordult az illetékes osztályvezetőhöz az érintett eljáráshoz benyújtott kérelemmel, illetve az ahhoz kapcsolódó mellékletek internetes elérhetőségével kapcsolatban. A törvényben 15 napban maximált határidő helyett egy hónap múlva a következő választ kapták:

"Társaságunk, a BTTF Nonprofit Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. leányvállalataként több turisztikai célú fejlesztést tervez Badacsony térségében. Ennek első eleme a Badacsony Szakrális projekt, amelynek első üteme a tárgyban is szereplő Kálvária út létesítése, amely 17 stációból áll, a badacsonytomaji temető ravatalozójától indul el és a Klastrom kút mellett a valamikori Pálos kolostor feltételezett helyéig tart."

A tervekre irányuló közérdekű adatigénylést egyúttal az indokkal utasították vissza, hogy a kérelem melléklete a dokumentáció megalkotóinak szellemi jogvédelem alatt álló szellemi terméke, alkotói pedig nem járultak hozzá szellemi termékük nyilvánosságra hozatalához - derül ki a portál cikkéből.

Football news:

Sandro Tonali: Milan on the crest of a wave. The Rossoneri shirt is pressing, but I'm getting in shape
Kadyrov's adviser hit the judge in the groin, and his son was dismissed from Akhmat and banned for three years. At first they all denied
AEK Carrera lost both matches in the Europa League with a total score of 1:5
Stefano Pioli: Milan have not achieved anything yet. The season is long, we will face difficulties
Mourinho 0:1 with Antwerp: the Best team won and the worst team lost
Bale did not make a performance in his first three games for Tottenham. He hasn't scored since January
Father Courtois: Keylor Navas was not a good teammate. When he left for PSG, everything became easier