Hungary

Több országban újra nő a fertőzöttek száma, de ez még nem a második hullám

Franciaországban, Görögországban és Törökországban újra nőtt az új fertőzöttek száma - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

Franciaországban az egészségügyi minisztérium szerint 292 gócpontot tartottak számon, ami 13-mal több, mint hétfőn. A fertőzöttek száma 1039-cel nőtt 24 óra alatt, szemben az előző napi 566-tal. Kórházban 5162 embert kezelnek, közülük 388-at intenzív osztályon.

A kormány tudományos tanácsadó testülete legújabb jelentésében felhívta a figyelmet az új esetek számának növekedésére, és hangsúlyozta, hogy "nagyon valószínű" a járvány második hullámának megjelenése ősszel vagy a télen. Ebben az esetben a reagálás más kell, hogy legyen, mint az első hullám esetében - derül ki a portál beszámolójából.

Törökország 995 új fertőzésről tett bejelentést kedden, és ezzel a járvány már 233 851 emberre terjedt át összesítve. A halálos áldozatok száma 19-cel nőtt, és országszerte elérte az 5747-et. Az egészségügyi ellátásban 41 ezer tesztet végeztek a megelőző 24 órában, ami már közel ötmillió ellenőrzést jelent - mondta ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügyi miniszter.

A járvány kitörése óta 217 497 ember gyógyult ki a betegségből Törökországban.

Az athéni hatóságok legújabb beszámolója 121 új esetről szól, ami április vége óta a legmagasabb adat. Összesítve 4855 ember kapta el a betegséget a járvány februári megjelenése óta. A halálos áldozatok száma 209. A kormány fő tudományos tanácsadója, Szotirisz Ciodrasz professzor kedden figyelmeztetett, hogy a fegyelmezetlen viselkedés miatt a helyzet gyorsan kicsúszhat az ellenőrzés alól.

Football news:

Tottenham are ready to buy Skrinjar for 50 million euros. Inter demands 60
53-year-old Miura - the oldest player in the Japanese championship
Lampard on Havertz's hat-trick: a Great night for Kai. There will be many more like this
Lopetegui to Bayern: Sevilla are filled with desire. Preparing for the match with great hope
Spartak-2 coach Pilipchuk about 1:2 with Alania: sorry for the boys who fall under the arbitrariness of the judges
Havertz scored the 26th (18+8) point in 2020. Only Levandovsky, Messi and Ronaldo have more players in the top 5 leagues
Joau mariou is Interesting to Betis and Galatasaray. Inter are ready to sell the midfielder