Hungary

Több profitot termelt a kínai telekommunikációs óriás

Csökkent a Huawei Technologies Co Ltd, kínai távközlési berendezés gyártó vállalat bevételének növekedési üteme az első fél évben, nyereségessége azonban javult.

Az értékesítési árbevétel 13,1 százalékkal 454 milliárd jüanra (64,90 milliárd dollár) nőtt az egy évvel korábbihoz képest, amikor 23,2 százalékos növekedést ért el a cég. A nyereségesség az idén 9,2 százalékra javult a tavalyi első félévi 8,7 százalékról - írja az MTI.

Az első féléves eredmény jobbnak bizonyult az első negyedévinél, amikor egy százalékkal nőtt 182,2 milliárd jüanra a Huawei bevétele, míg 2019 első negyedévében 39 százalék volt a növekedés. A nyereségesség az első negyedévben 7,3 százalékos volt, kisebb az egy évvel korábbi 8 százaléknál.

A Huawei beszámolójában nem adott meg darabsznám szerinti értékesítési adatokat okostelefon eladásaira. Az amerikai IDC piackutató cék kimutatása szerint a Huawei 2020 első negyedévében 17,8 százalékos piaci részesedéssel a második legnagyobb okostelefon gyártó volt a világon a Samsung Electronics után és az Apple előtt.

Football news:

Juventus sacked Sarri (Nicolo Skira)
Messi sleeps on an anti-coronavirus mattress. The tissue is coated with nanoparticles that destroy the virus
Andrea Agnelli: Ronaldo will stay at Juventus. He's the mainstay of the club
Mbappe got into PSG's yawn for the match with Atalanta in the Champions League
Guardiola again played against Madrid without strikers. Zidane did not find an answer
Gattuso on the match with Barca: Napoli will climb Everest
Lampard about the game with Bayern Munich: the History of the games, when everything changed. Chelsea needs to be trusted