Hungary

Törölteti a dolgozók telefonjáról a TikTokot a világ egyik legnagyobb pénzintézete

Az amerikai Wells Fargo szóvivője megerősítette azokat az értesüléseket, amelyek szerint adatvédelmi problémákra hivatkozva arra kérik a munkavállalókat: szedjék le a telefonjukról a kínai ByteDance alkalmazását.

Az elmúlt napokban rendesen beindult a kavarás a TikTok körül az Egyesült Államokban. Először Mike Pompeo, az amerikai kormány külügyminisztere beszélt arról, hogy már keresik annak lehetőségét, hogy betiltsák a TikTokot, pénteken pedig kiderült: az Amazon olyan levelet küldött ki az alkalmazottaknak, amiben arra kérték őket, töröljék a (céges levelezést elérő) telefonjukról az alkalmazást.

Az Amazon szóvivője nem sokkal később már arról beszélt, a vállalat tévedésből kérte a dolgozókat erre, az azonban nem derült ki, hogy miként kerülhetett sor egy ilyen bakira. A TikTokot fejlesztő kínai ByteDance azonban ezen a ponton még mindig nem könnyebbülhet meg.

A The Information arról írt, a világ egyik legértékesebb pénzintézete, a Wells Fargo az Amazonhoz hasonlóan szintén arról küldött értesítést a dolgozóinak, hogy azonnali hatállyal töröljék a mobiljukról a TikTokot. A cég szóvivője megerősítette az értesülést. Hozzátette: a döntésre az appal kapcsolatos adatvédelmi aggályok miatt került sor.

Korábban az Anonymus nevű hackercsoport is arra figyelmeztetett, töröljék a felhasználók a TikTokot a telefonjukról. A problémát az jelenti, hogy az app a kínai ByteDance tulajdonában áll, a csoport szerint ezen keresztül adatokat szivattyúz ki a felhasználókról a kínai állam.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Guillem Balage: Juventus wants to get rid of Ronaldo's salary. It was offered to everyone, including Barcelona
Mbappe thanked the PSG doctors: Don't tell me about the pain
Liverpool presented a turquoise away kit for the 2020/21 season
The President of PSG: Neymar and Mbappe will never go away. They are one of the best players in the world
Thomas Tuchel: If both legs were intact, you could have seen my 40-meter sprint
PSG saved Tuchel's pet: Choupo-moting got everyone for free, managed not to score from a centimetre, and now pulled Paris to the semi-finals of the Champions League
Gian Piero Gasperini: The worst part is that we were so close. I can only thank the guys