logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Tovább gyűrűzik a XVI. kerületi szórólap-gate

Rejtélyes szórólapok kavarták meg a XVI. kerületi választási kampányt a hét közepén. A kerületben a regnáló fideszes polgármester és összellenzéki jelöltként a DK-s Nemes Gábor összecsapása várható, amibe bekavarhatnak harmadik opcióként helyi Civil16 szervezet jelöltjei. Az ominózus szórólapok azt állítják, hogy a Civil16 beállt a Fidesz mögé, és az ő jelöltjeiket támogatják. Csakhogy a Civil16 szerint ez nincs így, a szórólapokat nem ők készítették és terjesztik. A szervezet vezetője a DK-t vádolta meg azzal, hogy így akarják összezavarni és manipulálni a választókat, a DK ezt tagadja. A Fidesz a logójuk jogtalan felhasználása miatt feljelentést tett.

A történet legújabb epizódjaként a fideszes polgármester, Kovács Péter tett ki egy videót a Facebook-oldalára bizonyítékként, hogy a DK a szórólapok megrendelője:

A videón egy kitakart arcú nő mondja el, hogy a szórólapok terjesztését a DK-s Nagy Richárd rendelte meg. A háttérben egy csomó szórólap látható egy raktárhelységben.

Nemes Gábor az Indexnek a videóval kapcsolatban annyit mondott, hogy az nem hiteles bizonyíték, és jogi lépéseket tesznek az ügyben. Szerinte az egésszel a polgármester csak el akarja terelni a figyelmet a valódi problémákról, illetve a csúszdaparkos botrányról.

Themes
ICO