logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Újabb rémtörténetet írt az élet egy kórházban

Ágyipoloska-támadás érte a budapesti Honvédkórházat: több tucat orvos és ápoló szenved a vérszívók csípéseitől részben azért, mert az intézmény vezetése kezdetben nem vette komolyan a fertőzést.

A Honvédkórház több osztálya, köztük a válságos állapotú beteget ellátó intenzív osztály orvosi szobáiban egy hónapja ágyipoloska-hadak tartják frászban a dolgozókat - adta hírül a hvg.hu. A 24 órás ügyeletet ellátó, sürgős és intenzív ellátásra szakosodott orvosok egy része például az intenzív osztály egy nem használt négyágyas kórtermébe, betegágyakra szorult átmenetileg, mivel azoknak műanyagból vannak a matracaik, amikbe nem tudják befészkelni magukat a vérszívók.

Az ágyi poloska jelenlétét július első hetében az intenzív osztály orvosi szobájában észlelték elsőként. A vérszívók csípéseit egy szakorvosjelölt vette észre magán, majd a gyanújával megkereste a kórház bőrgyógyászát, aki megerősítette, hogy ágyi poloska okozta a kellemetlen, viszkető tüneteket. Bár a szakorvosjelölt ezután egyből jelezte a történteket az osztályvezető főorvosnak, az csak annyit reagált, hogy "ne hisztériázzon!"

A panaszokat a főorvos csak azután kezdte komolyan venni, hogy egy hét múltán egy másik orvos is ágyipoloska-csípésekről számolt be az éjszakai ügyelete után, ekkor egy köremailben tájékoztatták a dolgozókat, hogy a szobát lezárják, az ágyat pedig kidobják. Addigra azonban már mindegy volt, mert két hét alatt a többi orvosiban is szétterjedtek a poloskák, és már a két emelettel feljebb levő orvosi szobákban is csípésekkel ébredtek a dolgozók. Mára összesen 35 orvost és 40 asszisztenst érint a gond.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO