Hungary

Újdonság a magyar Lild-üzletekben - piktogramokkal, színekkel segít a boltlánc

Új jelöléseket vezet be a magyar Lidl, az egészségtudatos és ételintoleranciában szenvedő vásárlók könnyebben válogathatnak a boltokban.

Új jelölőrendszert vezet be a magyar Lidl: a boltlánc 10 különféle szín és piktogram alkalmazásával hívja fel a figyelmet az ártáblákon például a glutén- és laktózmentes, valamint a bio és vegán termékekre - közölte a társaság.

A lépésnek köszönhetően az egészségtudatos, valamint ételintoleranciában szenvedő vevők gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a termékek között.

A különféle színnel jelölt mentes termékek között megtalálhatóak olyan alapélelmiszerek, mint a pékáruk, tejtermékek, száraztészták, de többek között a gyorsfagyasztott és hűtött készételekből is kínál a vállalat alternatívát.

A boltlánc közölte azt is, hogy a sajátmárkás termékeinek hozzáadott só- és cukortartalmát 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti. Ezen élelmiszerek esetében a diszkontlánc egy zöld színű piktogramon azt is feltünteti, hogy az eredeti recepthez képest hány százalékkal kevesebb cukor vagy só hozzáadásával készült a termék.

Football news:

Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you
Karl-Heinz Rummenigge: FIFA is seriously thinking about awarding the Golden ball. I want Lewandowski to win