Hungary

Vádat emeltek Gődény György ellen

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a „járványszkeptikus” gyógyszerészre.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztés miatt emelt vádat Gődény György ellen a Nyíregyházi Járási Ügyészség – tudta meg a 24.hu. A „járványszkeptikus” gyógyszerzész ügye már húzódik egy ideje; a vádemelés azért csúszott mostanra, mert az ügyészi döntés előtt Gődénynek volt egy hónapja arra, hogy átolvassa a róla szóló iratokat.

A vádirat lényege szerint Gődény tavaly novemberben „A választás szabadsága” címmel olyan írást jelentetett meg a saját internetes oldalán – majd közösségi oldalain –, amelyben valótlan és megalapozatlan állításokat tett a vészhelyzetről és a járvány elleni védekezésről. Az ügyészek szerint a gyógyszerész állításai alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságot megtévesszék és a védekezés irányítóival szemben bizalmatlanságot keltsenek.

Gődény Györgyöt december 11-én hajnalban vitte el a rendőrség a lakásán tartott házkutatás után. A nyomozók informatikai eszközöket, adathordozókat foglaltak le nála. A gyógyszerészt még aznap kiengedték a rendőrségről, másnap már a saját könyvének dedikálására is elment, igaz, a helyszínre nem engedték be.

Különleges jogrend idején elkövetett rémhírterjesztésért egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje Gődényt.

Football news:

Fantastic story of a surfer from Australia: he won bronze after a severe skull injury (he couldn't even walk)
Aguero underwent a course of stem cell treatment to restore the cartilage of the knee joint
Mills on Varane at Manchester United: I'm not sure that he will be like van Dijk or Dias. There are 6 difficult matches in La Liga, not counting the Champions League
Memphis Depay: I don't care if they call me a rebel. Suarez won a lot not because he is the nicest person on the field
Barca will not have to register Messi as a newcomer. He will be able to work at the training camp without signing a contract
Petkovic headed Bordeaux. He worked with the Swiss national team since 2014
Chelsea may include Zouma in the deal with Sevilla for Kunde