Hungary

Valami furát vettek észre az Apple YouTube-videójában

A szemfüles felhasználóknak feltűnt valami abban a YouTube-videóben, ami az Apple fejlesztői konferenciájának bevezető előadásáról készült. Van, aki úgy véli, csak véletlen szivárogtatásról lehet szó.

A YouTube-on is figyelemmel lehetett kísérni az Apple idei – egyébként online keretek között tartott – fejlesztői konferenciáját (WWDC 2021), pontosabban annak legizgalmasabb részét, a bejelentéseket tartalmazó „keynote-ot”. Van, aki szerint az Apple a streamlés során véletlenül kiszivárogtatta az Apple Silicon M1 lapka és a MacBook pro frissítésének tervét.

A videó metaadataiban ugyanis címkék vannak, amelyek láthatók az oldal forrásában, vagy akár az oldalon, ha olyan kiterjesztést használ valaki (például Social Blade), amelyik megjeleníti a címkéket. A két megemlített címke pedig az „m1x MacBook Pro” és az „m1x" volt.

Valamilyen hibáról lenne szó? A ZDNet szerint ez nem valószínű, ugyanis akkor már azonnal szerkesztették (eltűntették) volna ezeket a címkéket. De akkor mi lehet a háttérben? A weboldal egyből kétféle magyarázattal is szolgál.

Az egyik szerint a videó keresési címkéinek előállításakor az említett „m1x MacBook Pro" és az „m1x" népszerű keresési kifejezések voltak, így magas pontszámot kaptak. A keresési adatok arra utalnak, hogy egyúttal kapcsolódtak is az eseményhez. A másik lehetőség, hogy az Apple trollkodik kicsit a tech-sajtóban, tudván, az esemény minden egyes képpontját megvizsgálják. A mostani pedig egyike lehet azoknak a módszereknek, amelyek arra késztetik az embereket, hogy a WWDC után is sokat beszéljenek keynote-ról és az Apple-ről.

A cikkíró számára ugyan vonzóbb ez az utóbbi magyarázat, azonban valószínűbbnek tartja a másikat: a címkéket automatikusan generálták a YouTube optimalizálási szolgáltatásának ajánlásai alapján, és senki sem vette a fáradságot, hogy átnézze ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Manchester United are ready to sell Lingard, Telles, Jones, Dalot, James, Williams and Pereira. The departure of Martial is possible
Barcelona supported Morib after insults in social networks: We love football and fight against racism
There were photos of the blue away uniform of Real Madrid with orange inserts and a graffiti pattern
Top 30 Fastest Football Players in the world (update)
40 thousand pounds were collected for the restoration of the Rashford mural. The player gave money for food for the needy
The 82-year-old pensioner donated one million euros to the victims of the flood in Germany and called on Bavaria to join. The club agreed
Roberto Carlos: Jorginho gave results both in the national team and at Chelsea. English fans should put up a monument to him