Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Videóra vették az egyik legrejtélyesebb élőlényt, a mélytengeri óriásmedúzát

A felvételhez egy távirányítású eszközt használtak, aminek 990 méteres mélységig kellett merülnie, hogy megpillantsa az állatot. A 10 méteres karjai sálszerűen tekerednek a teste körül.

Egy távirányítású tengeralattjáróval sikerült víz alatti felvételeket készíteni az egyik legrejtélyesebb mélytengeri élőlényről, a Stygiomedusa giganteáról. Ez a Live Science szerint az óriás fantommedúza, amit az MBARI kutatóinak (Monterey Bay Aquarium Research Institute) csupán néhány alkalommal sikerült megfigyelniük, pedig sokezerszer merültek hozzá.

A Monterey Bay-i Akvárium Kutatóintézetének ezúttal 990 méteres mélységig kellett leküldenie egy távirányítású eszközt, hogy ott megpillantsák a hatalmas medúzát. A merülés a kaliforniai Monterey Bay térségében történt.

A nagy testű ragadozó négy hosszú karral rendelkezik, amik hosszúsága a tíz métert is elérhetik. A szakértők úgy tartják, hogy a fantommedúza ezekkel ragadja meg zsákmányát, hogy táplálkozzon belőle. Az MBARI videóján ez most nem látható, de az igen, ahogy a hatalmas karok sálszerűen tekerednek a medúza körül.

A fantommedúza (angol nevén „giant phantom jellyfish”) a világ összes nagy óceánjában megtalálható; mivel a testük jól bírja a nagy nyomást, vígan elélnek a mélytengerekben. Ez azonban csak néhány tény, amit sikerült kideríteni a különleges teremtményről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.