Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vízágyút is bevetett a brüsszeli rendőrség a tüntetők ellen

A kötelező oltás ellen tiltakozó ápolók és tűzoltók vezették a több ezres tömeget.

Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk újabb járványhullámoktól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga hetilap szerint mintegy nyolcezren gyűltek össze vasárnap délután a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett friss belga szabályozások, valamint a kilátásba helyezett kötelező beoltás ellen tiltakozva a belga főváros északi pályaudvara mellett, hogy onnan az Európai Unió intézményeinek is otthont adó városrészébe vonuljanak.

A menet elején a kötelező oltás ellen tiltakozó ápolók és tűzoltók vonultak.

A tüntetők egy csoportja kukákból és egyéb utcán található tárgyból barikádokat épített, petárdákat gyújtott, tűzijátékot lőtt ki és éles szóváltásba keveredett a rendőrökkel, aki később könnygázt és vízágyút is bevetettek a távozásra felszólító utasítást megtagadókkal szemben.

Belgium pénteken szigorított a szabályokon, annak értelmében 6 éves kortól kötelező beltéren maszkot hordani. Egy héttel korábban kezdődik az óvodai és iskolai szünet, 400 főnél nagyobb rendezvényeket beltéren nem lehet tartani.

Belgiumban is felfutóban van még a járvány, naponta átlagosan 17 ezer új fertőzöttet találtak, ami négy százalékkal több, mint az előző héten volt. Nőtt a kórházban és intenzív osztályon lévők száma is. A halálozás is nőtt: átlagosan 47 ember hal meg naponta, ami 27 százalékkal magasabb a múlt heti adatnál.