Hungary

Winkler Róbert: Fel kéne mondanom, de a csicskasorsot választottam

A Totalcar szerkeszője videón mondta el, hogy bár igazuk van a távozó indexeseknek, ő marad az indexközeli autós újságnál.

Bajban van Magyarország egyik vezető hírportálja: az Index.hu 2020 júniusában átállította szabadság-barométerét a "Veszélyben" fokozatra, de már jóval korábban gyülekeztek a felhők az online médiapiac egyik legnagyobb szereplője körül. Július 22-én kirúgták Dull Szabolcs főszerkesztőt, emiatt a szerkesztőség többsége felállt, majd ezrek tüntettek Budapesten a sajtószabadságért. Az Index sorsát cikksorozatunkban követheti.

Az Indexhez ezer szálon kötődő Totalcar szerkesztője, Winkler Róbert saját vlogján válaszolt azokra a kérdésekre, hogy mit gondol az Indexben történt felmondásokhoz, és ő marad-e a Totalcarnál. A rövid válasz igen, viszont ennél azért hosszabban fejti ki, mit gondol a helyzetről:

“A döbrögizmus rendszerében van a baráti sajtótermék és az ellenséges. Dönthetsz, hogy vagy csicskasajtó vagy, vagy forradalmár leszel és ellenség. Ők a forradalmár-ellenséget választották. (...) Gyakori kérdés, hogy mi lesz a Totalcarral.

Nem tudom, mi lesz a Totalcarral, szerintem ugyanígy maradunk, csak most már mi is a csicskamédiához tartozunk.

További kérdés, hogy fel kellene-e nekünk mondani? De, szerintem fel kellene nekünk mondani. Miért nem mondtunk fel? Én csak a magam nevében beszélhetek, én is inkább a csicskasorsot választottam” - mondta a videóban kertelés nélkül Winkler, aki saját bevallása szerint semmilyen kapcsolatban nem áll az Index kirúgott főszerkesztőjével, Dull Szabolccsal, a kirúgást levezénylő Bodolai Lászlót, az Index Zrt. igazgatóságának elnökét pedig továbbra is jó embernek tartja, aki viszont csupa rossz döntést hozott, és túl sokra értékelte a jó kapcsolatát például Deutsch Tamással.

Az Index csaknem teljes szerkesztősége július 24-én mondott fel, miután a vezetőség nem helyezte vissza pozíciójába a kirúgott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. A felmondó munkatársak még aznap létrehozták a Távozó indexesek Facebook-oldalt, ez már több, mint 250 ezer lájknál jár. Hogy ez mire elég, és lesz-e új újság, az elég ködös, jelenleg egy ígéret létezik arra, hogy lesz másik, miközben a 444 szerint a megüresedett Index szerkesztőségébe még egyetlen embert sem sikerült leigazolni.

Football news:

Nacional is not happy with the appearance of the Ronaldo Academy in sporting. The Academy of the club from Madeira is also named after the Portuguese
Liverpool did not find money for Werner, and then bought Jota for almost the same amount. And there is no contradiction at all
Ole Gunnar Solskjaer: Manchester United need 4-5 games to get going
Roma were awarded a technical defeat in the match against Verona. The club wrongly stated Diawara
Italian sports Minister: we will do everything To make the stadiums open again, from October 8
Morata will receive 7.5 million euros a year in See. He took a pay cut for a move
Liverpool made a request for Dembele's loan in June. The Frenchman decided to stay at Barca