logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Agentens svar efter stormen kring Nilsson Lindelöf och Forsberg: ”Kalle Anka-grejer”

Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg. Bild: TT.
Victor Nilsson Lindelöf och Emil Forsberg. Bild: TT.

När Victor Nilsson Lindelöf tackade nej till den senaste landslagssamlingen gick Fotbollskanalen ut med uppgifter om att mittbacken hade en "knivig relation" till förbundskaptenen och att han var besviken på grund av att kompisen John Guidetti blivit petad.

Landslaget dementerade och menade att Nilsson Lindelöf tackade nej av personliga skäl, och under måndagen blev han och hustrun Maja föräldrar.

Efter matchen mot Rumänien rapporterade sedan Sportbladet om att Emil Forsberg lämnade samlingen i vredesmod efter att ha blivit utbytt.

Även det dementerades av landslaget och Forsberg som hänvisade till en skadekänning.

Nu går spelarnas gemensamma agent Hasan Cetinkaya ut och ger sin syn på uppgifterna i en intervju med Expressen.

Enligt agenten lämnade Forsberg landslaget för att han befarade att spel mot Norge skulle förvärra skadan som han tidigare haft problem med och som stoppat honom från spel under en längre tid.

– Han har en arbetsgivare som lagt ut en massa miljoner på Emil Forsberg för att han ska vara redo för dem och så åker han på bakslag efter bakslag. De har en dialog med förbundet om Emil, säger Hasan Cetinkaya till tidningen, och fortsätter: 

– Emil kom till landslaget nu och offrade sig trots att han varit borta skadad så länge. I vanliga fall borde han, tycker jag, kanske stått över den här samlingen, men han vill så gärna vara med i landslaget och visa upp sig. Han kom till landslaget och låg bakom målen. Han gjorde sitt innan han åkte därifrån och jag tror att landslaget klarar sig bra utan Emil mot Norge. Det ska de här killarna fixa utan Emil. Nu får han behandling så att han förhoppningsvis kan spela nästa match om tio dagar nere i Tyskland. 

Expressen: Finns det någon sanning i att Emil Forsberg åkte hem för att han var sur över att bli utbytt?

– Nej nej nej. Han låg bakom båda målen och gjorde sitt för Sverige, men kände att han inte kunde riskera något mot Norge. Men Sverige kommer klara sig bra mot Norge ändå.

Cetinkaya dementerar även uppgifterna om att Nilsson Lindelöf ska ha nobbat landslaget på grund av att John Guidetti inte blev uttagen.

– Givetvis är det påhittade nyheter. Lögner. Det är nästan som att det är något som man ska skratta åt, att Victor skulle tacka nej på grund av att en lagkompis inte är med. Victor har personliga skäl och när saker kommer fram senare kommer hela svenska folket förstå varför han tackat nej till den här landslagssamlingen, säger han och fortsätter:

– Victor är väldigt stolt över att spela i landslaget och han är given som vår nästa landslagskapten de kommande tio åren. Han är en stor ambassadör för svenskar och svensk fotboll i och med att han är en av de största stjärnorna i Manchester United, en av världens största klubbar. Han älskar sitt land och skulle naturligtvis inte tacka nej till sitt landslag på grund av att en lagkompis inte är med. Det är ju Kalle Anka-grejer det här.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO