logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Åke Lindblom vann lopp nummer 1 000 på hemmaplan: ”Tusen segrar som kusk är stort – men tusen segrar som tränare är större”

Åke Lindblom med diplomet som visar att han nått 1 000 segrar som travtränare. I år har det hittills blivit 31, varav två under fredagens lunchtrav på Örebrotravet. Foto: Mårten Eriksson
Åke Lindblom med diplomet som visar att han nått 1 000 segrar som travtränare. I år har det hittills blivit 31, varav två under fredagens lunchtrav på Örebrotravet. Foto: Mårten Eriksson

Under fredagens lunchtrav nådde Åke Lindblom en milstolpe i sin framgångsrika karriär.

När U.B.Cool skar mållinjen som etta var det nämligen Åkes tusende tränarseger och glädjen hos ”Guldtanden” var påtaglig. Åke prickade perfekt från springspår på tillägg och satt tidigt i spets, det grundlade vägen fram till triumfen. Lite av en kuskseger alltså för jubilaren.

Tidigare under eftermiddagen hade han också vunnit med fyraårige Chapuy. Även med honom var det spets som gällde och hästen fick äntligen utdelning på sin fina form han haft under hösten.

- Viva Mon som vann Drottning Silvias Pokal 1989 var startskottet för min karriär. Det finns många hästar som jag haft i träning som hållit bra klass, Lugdunum, Confess Arnie, French Coktail, Gatzy Lavec och I Saw You ... Jag glömmer säkert någon. Det ser väldigt bra ut i stallet för dagen, jag har otroligt många fina och bra tvååringar där hemma, säger Åke Lindblom.

Åke Lindblom. Foto: Lars Jakobsson/TR Media
Åke Lindblom. Foto: Lars Jakobsson/TR Media

På senare år har Åke haft framgångar och vunnit stora och penningstinna lopp, Winning Love vann Harpers Hanovers styrkeprov under Elitloppshelgen 2012 och efter det har Lindblom haft störst framgångar med Sauveur som Åke gjorde ett grymt tränararbete med. Hästen flyttades från Åkes träning i augusti 2016.

- Givetvis får jag inte glömma Sauveur jag vann många otroligt roliga lopp med honom, det var en fantastisk häst. Vi vann V75-finalen på Solvalla trots spår tolv på en krävande bana. Vi segrade i Ulf Thoresens minneslopp på Jarlsberg tillsammans, han var grym den dagen, minns Åke.

– Sauveur är den mest kapable jag tränat, men det är Lugdunum som ligger mig varmast om hjärtat. En stor ståtlig fransk travare, fux med bläs, som inte var helt travsäker men som jag vann 20 lopp med. Att ta tusen segrar som kusk är stort, men att ta tusen segrar som tränare är större, säger han i ett pressmeddelande från Svensk Travsport.

Något som är kännetecknande för Lindblom är att han har vältränat och att hans hästar sällan eller aldrig behöver lopp i kroppen.

Så mycket till firande lär det dock inte bli, redan under lördagen när V75 körs på Sundbyholmstravet är Åke i farten igen, han har Aramis Race och Athos Race till start. Av dessa har den sistnämnde bäst segerchans från perfekt läge bakom bilen.

Mårten Eriksson

Themes
ICO