logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Åmmeberg till DM-final – får möta ÖSK för andra gången på två år: ”Sa det var en gång i livet – nu får vi göra det igen”

Videon ovan: Alla 13 målen (och de fem missade straffarna) när Åmmeberg och ÖSK möttes för två år sedan)!

Förra veckan avancerade ÖSK till final i DM, Eksjöhus cup, via 5–3 mot division 2-laget Nora BK. Nu står det klar att division 6-laget Åmmeberg blir finalmotståndare.

Succélaget från den lilla orten i Askersunds kommun, som bara har drygt 400 invånare, har i tur och ordning besegrat division 1-laget Rynninge (5–4) och division 4-lagen Vretstorp (3–2), Lillån (3–1) och Sturehov (3–1). I semifinalen mot Sturehov på onsdagskvällen hängde Moshtaq Rezaei och Arshad Mohammad Åmmebergs bonusstraffar. Sturehov reducerade, men ett försmädligt självmål i 71:a minuten efter hård press från Mohammad gjorde att division 4-laget aldrig orkade ikapp.

– Jag tycker att vi tagit oss till final helt rättvist. Vi har ett riktigt bra försvarsspel som gör att vi är svåra att forcera, men vi har inte levt enbart på våra bonusstraffar utan gjort spelmål i alla matcherna, säger lagledaren Peder Degerfeldt.

– I dag mötte vi ett bra Sturehov. Fasen vad de sprang. ”Det här kommer aldrig att fungera”, tänkte jag. Men vi satte bonusstraffarna, drog ned på tempot och hade tålamod, och fick dem frustrerade. Vi har ett jämnt och bra lag i år, bredare trupp var det länge sedan det fanns i Åmmeberg, och spelarna är helt orädda. Det är inte blyga för möta något motstånd.

Åmmeberg och ÖSK möttes på Björkvallen i Åmmeberg 2016. Då vann ÖSK med 11–2. Arkivfoto: Jonas Classon
Åmmeberg och ÖSK möttes på Björkvallen i Åmmeberg 2016. Då vann ÖSK med 11–2. Arkivfoto: Jonas Classon

Egenskaper som kan komma väl till pass i finalen mot ÖSK. Det är bara två år sedan Åmmeberg senast fick chansen att mäta krafterna mot proffsspelarna i ÖSK i DM. Den gången i en åttondelsfinal som Åmmeberg förlorade med hela 11–2, efter att ha bränt fem av sju bonusstraffar (i DM får lag från lägre division en bonusstraff per division som skiljer, men får tillgodoräkna sig max tre mål från dem). Kalle Holmberg gjorde sex av ÖSK:s mål.

– Men vi höll emot bra och låg bara under med 3–2 i halvtid, minns Degerfeldt.

– Den här gången ska vi försöka sätta straffarna så att vi åtminstone har 3–0, då hoppas jag att vi kan stå emot lite längre. Lyckades vi mot Rynninge kanske vi kan sätta lite käppar i hjulen för ÖSK också. Förra gången sa jag till killarna att ”det här är en gång i livet”, men nu får de göra det igen, bra två år senare. Och stommen i laget är densamma.

Förra gången laget möttes spelades matchen på Björkvallen i Åmmeberg, och NA sände direkt. Den här gången talar det mesta för att matchen kommer att spelas på Behrn arena.

– I sådana fall kommer det att bli supporterbussar från Åmmeberg. Jag hoppas att det går att passa in matchen i ÖSK:s schema så de kan komma med ett bra lag.

Redan på söndag väntar seriefinal mot Lillkyrka för Åmmeberg, som vid seger säkrar sämst kvalplats mot division 5 och ligger riktigt bra till för uppflyttning. Det skulle i sådana fall vara första gången under 2000-talet som föreningen tar sig upp i femman.

Förlust med 11–2, men vad gör det: "Skitroligt"

Ajdarevic: "Åmmeberg är en fin klubb"

Debutanten om att få chansen: "Blev chockad"

Themes
ICO