logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Andrew Brayshaws nya liv efter skandalbilden

Det var en smäll som skakade om den australiska fotbollen. Fremantle Football Club-spelaren Andrew Brayshaw fick en så pass hård råsop från West Coasts Andrew Gaff att han inte kunde äta fast föda på en månad.

Gaff blev avstängd i åtta matcher och förvandlades till ett slags nationell syndabock, en symbol för osportsligt beteende. Det var till och med tal om att han skulle åtalas i civilrätt.

Men Brayshaw, 19, har i alla fall förlåtit mannen som knäckte hans käke. Han och Gaff tog en runda golf tillsammans och pratade ut.

– Jag lärde känna honom som människa. Det var bra att vi fick gå den där rundan. Det finns inget ont blod mellan oss. Vi är båda nöjda med att bara gå vidare. Jag har definitivt gjort det. Den senaste månaden har jag inte alls tänkt på det, säger Brayshaw enligt sajten News.com.  

– Jag har inte varit hos läkaren på ett tag. Jag har inte haft ont i munnen eller käken. 

Brayshaw var dock rädd att han skulle tappa i vikt när han inte kunde inmundiga solid föda. Men det behövde han inte vara – sedan augusti har han sammanlagt bara tappat ett halvt kilo. Fem av hans tänder satt lösa efter smällen, och där är det fortfarande oklart om han kommer att behöva ersätta dem.

– Jag har en tid med min tandläkare i december, och då ska vi testa. Tänderna är kvar och på rätt ställe, men det handlar om nerverna. Jag är ju ganska ung, så tandläkaren är mer hoppfull än väntat kring att nerverna ska hålla, säger Brayshaw. 

Trots att Brayshaw förlåtit Gaff lever minnet av smällen vidare. När händelsen var färsk kom AFL-legendaren Leigh Matthews med en hård dom över den unge spelaren. 

– Brayshaw kommer att känna av en viss plåga under en vecka eller två, sen kommer han att må bra. Men Andrew Gaff kommer att få leva med skulden och skammen i resten av sitt liv, sa Matthews då. 

Themes
ICO