logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Anmäls efter smällen i det heta toppmötet

I tisdags var det toppmöte och SM-finalrepris mellan Edsbyns IF och Sandvikens AIK på Svenska Fönster Arena.

Det var mästarlaget Edsbyn som gick vinnande ur matchen med siffrorna 3-2. 

Men snackisen i efterhand blev incidenten som skedde knappt tio minuter in i matchen, när Sandvikens Daniel Berlin gick tufft in i en duell med Edsbyns Daniel Välitalo. 

Domaren Ulrik Bergman bestraffade inte tacklingen, men under onsdagen har Edsbyn lämnat in en anmälan mot Daniel Berlin till förbundets videogranskningsnämnd. 

Det var efter att Välitalo levererat en passning som han drog upp i hög hastighet samtidigt som Berlin kom glidande in baklänges i åkvägen.

Det tog tvärstopp för Daniel Välitalo som blev liggandes efter den tuffa smällen och tvingades av isen.

– Det är konstaterat en hjärnskakning på honom men sen hur allvarlig den är det återstår att se, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson dagen efter matchen. 

Under onsdagsförmiddagen hade klubben ett möte och efter det tog Edsbyn beslutet att gå vidare med situationen till förbundet. 

– Sandvikensspelare fullföljer sin tackling på ett mycket vårdslöst sätt och domarens åtgärd blir knappt frislag. Det är en alldeles för lindrig åtgärd i den situationen. Det tycker vi att de bör granska och titta närmare på.

– Vi tycker att tacklingar mot huvudet måste bort från sporten, vi utsätter spelarna för en stor risk och det kan bli farliga konsekvenser av det hela. 

Sandvikens lagkapten Daniel Berlin menar att situationen blev väldigt olycklig. 

– Vi kollade på smällen i går i bussen på vägen hem och det är jätteolyckligt att han blir skadad men vi står fast vid det vi sa där ute. 

– Jag försöker täppa igen en yta. När han ser mig så skickar han upp bollen på läktaren i panik och sen går det jättefort och vi kör ihop. Jag kan tycka att jag är där först och jag uppfattar det som att han inte ser mig. 

Hur ser du på att Edsbyn valt att gå vidare med händelsen? 

– Vi tycker väl olika, det är inget jag kan göra något åt. Det får andra sköta nu. Vi får väl lämna en ytterligare redogörelse senare om det går vidare. 

– Det enda jag kan tycka är att det är domare som ska anmäla händelserna och där och just där och då så tyckte de att det skulle vara frislag. De sa efter matchen att de inte tyckte att det var något att gå vidare med, avslutar han. 

Första steget i en anmälan ligger hos förbundets videogranskningsnämnd och sedan tar det beslutet om ärendet ska gå vidare till disciplinnämnd.

Themes
ICO