logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Ännu en spelare slutar – endast två namn presenterade i nye LIF-tränarens trupp: "Mitt norrländska lugn har hjälpt mig"

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Lars Stenmark har varit på plats i Leksand sedan den första maj och träningen är igång.

Hur har första veckorna varit?

– Det blev snabba ryck. Jag slutade i Björklöven den sista april och började här den första maj. Jag kommer från en stad som andas mycket hockey, men det är ännu mer påtagligt här. Det är en fantastisk miljö med väldigt mycket hockey och det gillar jag så klart, säger Stenmark.

Enligt hemsidan har Leksands damer endast två spelare under kontrakt inför den kommande säsongen, backarna Elin Lundberg och Samantha Hanson.

Stenmark meddelar att fler spelare är klara.

– Vi kommer att släppa några namn den närmaste veckan, säger Lars Stenmark.

Avestatjejen Hanna Lindqvist är en av flera spelare som lämnar Leksands IF.
Avestatjejen Hanna Lindqvist är en av flera spelare som lämnar Leksands IF.

Sedan tidigare har det varit klart att Alva Johnsson, Ida Nikula, Emma Lind, Julia Åberg, Anna Borgqvist och Danielle Stone lämnar Leksand av olika anledningar. På torsdagen blev det även officiellt att Hanna Lindqvist slutar, något som hockeysverige.se var först med att berätta.

– Det är så klart synd att hon slutar, men det är samtidigt naturens gång att spelare fattar beslut om att hänga upp skridskorna på hyllan, säger Stenmark.

Hittills är ingen ny spelare presenterad.

Är du orolig över läget i truppen?

– Jag hade nog känt mig lugnare om vi var 22 spelare som tränade varje dag. Men jag tycker att vi har ett ganska bra utgångsläge ändå. De stora drakarna har väl snart valt färdigt.

Hur många A-lagsspelare är det på träningarna nu?

– Omkring sju, åtta stycken.

Förra säsongen fanns förväntningar om att vara med och slåss om SM-guldet, bland annat med hjälp av ett flertal nordamerikanskor.

Lars Stenmark kommer närmast från uppdraget som materialförvaltare för Björklöven i Hockeyallsvenskan. Foto: Johan Löf/Bildbyrån
Lars Stenmark kommer närmast från uppdraget som materialförvaltare för Björklöven i Hockeyallsvenskan. Foto: Johan Löf/Bildbyrån

Blir det en fortsatt satsning?

– Vi har väl inte världens största börs. Förra säsongens trupp var bra och kanske inte jättebillig. Nu inleder vi en mer långsiktig satsning. Juniorsidan ser bra ut och vi jobbar för att kunna erbjuda en bra miljö för utveckling, säger Stenmark som inte har några större problem med att truppen inte är spikad än.

– Det hade varit skillnad om jag hade börjat den 1 mars, så jag hade kunnat träffa tjejerna. Nu blev det ett litet glapp mellan den förra och nya ledningen. Men det gör mig inte så mycket. Jag vill gärna ha något att arbeta med, säger Stenmark som också är på jakt efter en assisterande tränare.

Themes
ICO