logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Axfeldt om lagsnacket som lyft Kvarnsveden: "Vi rensade verkligen luften"

Tabelltrean Kvarnsvedens IK har en lång väg kvar till allsvensk plats, men inte särskilt mycket tid kvar att jobba på när bara tre omgångar återstår av Elitettan.

Den som vill leta efter ödesdigra poängtapp som satt Borlängelaget i sin prekära situation behöver inte söka särskilt länge. Förlusterna borta mot Mallbacken (1–3) och Assi (0–1) i augusti samt krysset hemma mot AIK (1–1) i september har rejält försämrat chanserna på en snabb allsvensk comeback för KIK, som åkte ur högsta serien i fjol.

Alla fick säga vad de tyckte var fel, och vad de ville ändra på.

Men det var nederlaget borta mot Umeå för drygt två veckor sedan som fick spelarna att reagera. Dagen efter 1–3-förlusten samlades Kvarnsvedentruppen för att vädra ut sitt missnöje med den, och tidigare, prestationer under höstsäsongen.

Johanna Axfeldt menar att lagsnacket efter Umeåförlusten

– Vi rensade verkligen luften i omklädningsrummet under det snacket. Alla fick säga vad de tyckte var fel, och vad de ville ändra på, säger Johanna Axfeldt.

– Klart att det blir en tankeställare för oss när vi går ut och gör en dålig prestation i en måstematch. Ingen var nöjd efter Umeåmatchen, fyller Axfeldts försvarskollega Michaela Hermansson i.

KIK-backen Michaela Hermansson deppar efter förlusten borta mot Kif Örebro i juli (1–2).

Reaktionen blev önskvärd för Kvarnsveden. Efter Umeåförlusten och det efterföljande lagsnacket gick KIK ut och städade undan Västerås BK30 med 6–0 och IK Uppsala med 4–1. Visserligen lag från Elitettans nedre skikt, men likväl ett styrkebesked.

Jag spelade i Kif senast 2014, och det är alltid speciellt att möta sitt gamla lag.

– Jag tycker att det har blivit bättre på slutet. Allt vi kan fokusera på är nästa match, och gör vi det kan det gå vägen. Det har vi visat i två raka matcher nu, säger Norbergstjejen Axfeldt som menar att Kvarnsveden blev för försiktiga i Umeåmatchen.

– De hade mycket boll, men vi backade ner för mycket och blev passiva. Och när vi pressade gick vi en och en i stället för hela laget. Vi ville så mycket i den matchen att det kanske blev för stressat och för mycket individuella insatser.

Johanna Axfeldt ställs mot sitt gamla lag Kif Örebro på lördag i vad som blir ett extra speciellt möte för Norbergstjejen:

I lördagens hemmamatch mot tabelltvåan Kif Örebro är seger ett måste för Kvarnsveden som är tre poäng bakom Närkelaget, som dock har en match mindre spelad. En speciell match, på fler än ett sätt för Johanna Axfeldt.

– Jag spelade i Kif senast 2014, och det är alltid speciellt att möta sitt gamla lag. Tyvärr så är Adelisa Grabus korsbandsskadad, för det är den spelare i deras lag som jag har bäst kontakt med. Vi förlorade ju i Örebro (1–2) i somras, så vi vill verkligen ha revansch nu.

1 Kungsbacka – 54 poäng, +27 mål

2 Kif Örebro – 48, +34

-----------------------

3 Kvarnsveden – 45, +29

4 Lidköping – 44, +29

Kommentar: Kungsbacka har i princip redan säkrat allsvensk plats 2019. Kif Örebro har en match mindre spelad än Kungsbacka, och kan ännu utmana om förstaplatsen. För Kvarnsveden är seger mot Örebro ett måste på lördag, men laget kommer även vid vinst att behöva hjälp med andra resultat under de avslutande omgångarna av Elitettan.

Återstående spelschema

Kif Örebro: 13/10: Kvarnsveden (b), 17/10: AIK (b), 20/10: Asarum (h), 28/10: Västerås BK30 (b).

Kvarnsvedens IK: 13/10: Kif Örebro (h), 20/10: Sundsvalls DFF (h), 28/10: Asarum (b).

Themes
ICO