logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Bästa svenska insatsen på 14 år: ”Är dags nu”

Inte en svensk VM-medalj på 20 år.

Nu ska Mattias Falck, 27, bryta förbannelsen.

Svensken slog ut världssexan Lee Sangsu och är klar för kvartsfinal i Budapest.

– Det är dags nu. Det är de här matcherna man vill spela, säger han.

Under torsdagen bjöd Mattias Falck, rankad 16 i världen, på en skräll då han besegrade världssexan Lee Sangsu med 4-1 i set. Så sent som för två år sen vann sydkoreanen VM-brons. 

I och med segern är Falck klar för VM-kvartsfinal, den största svenska singelframgången på herrsidan sen 2005. Skulle han sen ta en medalj är det den bästa svenska insatsen sen Jan-Ove Waldner tog hem bronset i holländska Eindhoven 1999.

– Ja, det var ett tag sen Sverige tog medalj, det skulle betyda mycket att bryta den förbannelsen. Det är dags nu, säger Falck.

Under fredagen väntar kvartsfinal mot fransmannen Simon Gauzy.

– En väldigt bra spelare som har haft lite skadebekymmer. Han slog ut världstvåan i andra omgången och är i väldigt bra form. Men jag vann senast vi möttes, säger Mattias Falck.

Den 27-årige svensken har visat upp storform inför VM-turneringen, med imponerande resultat i såväl Oman som Qatar. 

Jörgen Persson: ”En jättekick”

En av anledningarna? Den nye förbundskaptenen Jörgen Persson.

Bordtennisikonen bor, liksom Falck, i Halmstad och tillsammans har de nött under vintern. Framför allt är det Falcks förstaattacker som har slipats till och nu börjar träningen ge frukt.

– Jag är väldigt imponerad av Mattias. Jag tror att han har märkt det den sista tiden, att han kan rå på de bästa.  Han har skapat sig ett självförtroende och man ser att han får en jättekick av det här, säger Persson.

Förbundskaptenen tror att Falck har en ”jättemöjlighet” att slå ut Gauzy och därmed avancera till VM-semifinal.

– Man känner ju att det är på tiden om man säger så, säger han med ett skratt.

Persson fortsätter:

– Båda har visat bra form under VM, så det är helöppet. Det känns väldigt inspirerande

Mindre kul var det dock under torsdagskvällen då Falck, tillsammans med Kristian Karlsson, förlorade kvartsfinalen i dubbel mot Ovidiu Ionescu, Rumänien och Alvaro Robles, Spanien.

Themes
ICO