logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Berg: ”Hoppas att de kan respektera det”

Det svenska landslagets andra träning på plats i Ryssland var bara öppen i 15 minuter för medier, och helt stängd för allmänheten.

Men det stoppade inte omgivningen från att försöka få en glimt av Janne Anderssons förberedelser inför premiärmatchen mot Sydkorea den 18:e juni.

Kort efter att träningen avslutats dök det upp en video på Instagram. På videon, som tycks vara publicerad av en lokalinvånare i Gelendzjik, syns hur det svenska laget spelar elva mot elva.

– Vi ville ha en stängd träning framför allt för att inte folk ska vara på läktaren. Vi visste att det kunde bli så att andra skulle se träningen och att man kan se in om man vill, säger landslagschefen Lasse Richt. 

– Nu var det en konkurrent till er som hade sett någon som har filmat träningen tydligen. Vi ska prata om det här naturligtvis, men det blir svårt att gå vidare med och det tror jag inte vi gör.

Över 50 vakter var utplacerade runt träningsarenan för att förhindra människor från att ta sig in på området. Men trots detta lyckades alltså åskådare dokumentera de svenska förberedelserna.

Marcus Berg var inte helt nöjd med tilltaget.

– Idag gjorde vi väl inget taktiskt så, men ska det vara stängt hoppas man att folk respekterar det. Jag tror att ni vill det bästa för oss, att vi ska gå långt, säger han. 

– Folk försöker väl hitta grejer. Det är stort tryck. Många vill vara först. Ingen vet väl vem det är som har filmat nu, men jag hoppas folk kan respektera att vi behöver lite privacy. Vi vill kunna överraska motståndare också.

Under torsdagen är det svenska landslagets träning öppen i 30 minuter för medier, men även då stängd för allmänheten. Därefter har man en ledig dag på fredag.

MISSA INGA VM-NYHETER: Få största VM-nyheterna direkt i Messenger! 

NYHETSBREV: Få SportExpressens nyhetsbrev om VM 

LÄS MER: Sveriges grupp och VM-schema

LÄS MER: Sverige i VM – trupp, betyg och matcher 

VM-TIPSET: Tävla och bli bäst i Sverige

LÄS MER: Alla trupper i fotbolls-VM 

LÄS MER: Alla tv-tider för VM 2018

LÄS MER: Fotbolls-VM – hela spelschemat 

FÖLJ VM: Liverapporter från alla VM-matcher

LÄS MER: Vad är VAR – och varför finns det? 

Themes
ICO