logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Björnquist bygger ny svit efter bänkningen: "Är en lagsport, måste visa att man ska spela"

Daniel Björnquist och Simon Amin (t v) på ÖSK:s träning.

Med Albin Granlund och Kevin Wright på skadelistan reser ÖSK till Borås med tre alternativ på wingback-positionen. Daniel Björnquist kan känna sig säker på en plats till höger medan Jake Larsson och Michael Omoh kämpar om att få starta till vänster.

För Björnquists del blev AIK-matchen en återkomst till startelvan efter petningen mot AFC Eskilstuna där han blev kvar på bänken i hela matchen. Därmed sprack 29-åringens svit på drygt 60 matcher i rad från start i allsvenskan. Totalt har han spelat 117 allsvenska matcher för ÖSK.

– Det är klart man blir besviken. Men man får inte gräva ner sig för djupt. Det handlar om att stötta laget och hjälpa dem som spelar och vara förberedd på att komma in. Det här är en lagsport. Man måste stötta de som spelar precis som de stöttar mig när jag spelar, säger Daniel Björnquist.

Tänkte du på att den långa sviten sprack?

– Nej, fotboll är en färskvara. Det går inte att titta så långt tillbaka som 2017, det är gammalt nu man kan inte leva på gamla meriter.

Innan Wright och Granlund blev skadade var konkurrensen hård på positionen.

Något som välkomnas av Daniel Björnquist.

– Det är bra med konkurrens, det behöver man. Det blir bra kvalitet, det blir tufft på träningarna och det kommer att göra vårt lag bättre. Man måste visa att man ska spela.

Daniel Björnquist spelade fram till Filip Rogics 1–0-mål när han tog sig fram på högerkanten, efter en fin kombination med Johan Bertilsson, och slog in bollen snett-inåt-bakåt till Filip Rogic i den bortre delen av straffområdet.

– Jag tycker att jag, precis som hela laget gör en bra prestation. Det höjer självförtroendet att få en assist, det behöver man. Nu har jag gjort två mål i cupspelet och den där målgivande assisten, säger Björnquist.

En poängmaskin?

– Nej, det skulle jag inte påstå men det är kul att kunna bidra. Min form är förhoppningsvis på uppåtgående. Första matchen mot Falkenberg var ingen topprestation för min egen del och så hade vi det tungt som lag mot Djurgården hemma, det är klart att det var skönt att komma in och göra en bra prestation mot AIK.

Jake Larsson.

ÖSK-managern Axel Kjäll bollar de tre alternativen och ger inget besked om hur han tänker starta mot Elfsborg.

– Just nu är både Kevin och Albin borta. Mycket talar för för att Daniel börjar till höger så får vi se vem som startar till vänster, säger Axel Kjäll.

Det kommer att handla om lite tycke och smak från min sida. De kommer att få reda på imorgon vem som kommer att spela

Precis som Daniel Björnquist hade Jake Larsson en assist mot AIK efter att han ersatte skadade Kevin Wright i halvtid. Larsson spelade fram till Filip Rogics vinstmål på tilläggstid.

– Jake hoppade in och gjorde det jättebra sist men Michael Omoh har gjort bra prestationer både mot Falkenberg och ett jättebra inhopp mot AFC borta. Det är de två som jag i första hand som jag tänker ute till vänster. Jake stärkte sina aktier i inhoppet mot AIK, men vi får se vem det blir och det handlar om vilken balans vi vill ha i laget. Vi har Jake som är bra på att springa in bakom backlinjen och där Omoh är bättre på att dribbla och utmana en-mot-en. Vi har en starkare spelare i Omoh och en snabbare spelare i Jake. Det kommer att handla om lite tycke och smak från min sida. De kommer att få reda på imorgon vem som kommer att spela, resonerar Axel Kjäll.

Themes
ICO