logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Blev landslagsback i Örebro Hockey – nu lämnar han klubben: ”Var dags att gå vidare”

Bilder: Bildbyrån
Bilder: Bildbyrån

Linus Arnesson skrev på för Örebro Hockey sommaren 2017 efter två säsonger med Providence Bruins i AHL.

Lagmässigt har det varit såväl upp och ner under de efterföljande två säsongerna men för Arnesson blev tiden i Örebro en personlig framgång där han blev landslagsback. Den gångna säsongen fick han framför allt en skjuts produktionsmässigt med fem mål och åtta assist. Innan dess hade han inte gjort mål på tre säsonger.

– Det kändes riktigt kul inför andra säsongen där det kändes som att vi kunde bygga vidare på hur vi avslutade föregående år. Tyvärr gick det lite i stöpet men man försökte ändå hålla en bra nivå. Sedan i slutet kunde vi höja oss och då fick man en skjuts av det, säger Arnesson och fortsätter:

– Individuellt känner jag mig nöjd med säsongen. Jag fick en bra utveckling offensivt. Jag har alltid vetat vad jag kan i defensiven men nu känner jag mig mer som en tvåvägsback och där har Örebro hjälpt till med utvecklingen.

Är det något du kan peka på som bidragit till att du tagit dessa kliv?

– Det handlar helt om förtroende. Det ger alla spelare utvecklingsmöjligheter och det har jag haft från dag ett. Jag får tacka Petri (Liimatainen, före detta assisterande tränare) och Jörgen (Jönsson) på slutet med det och även huvudtränarna.

Någon fortsättning i Örebro blir det inte. På tisdagen meddelade klubben att Arnesson lämnar, tillsammans med Anton Hedman och Jhonas Enroth.

Redan dagen efter att säsongen tog slut kunde Hockeypuls avslöja att Arnesson sagt upp sin option på ytterligare en säsong. Senare kom Aftonbladet med avslöjandet om att Färjestad blir nästa klubbadress.

– Det har jag inga kommentarer till, säger Arnesson som lämnar Örebro med en del vemod.

– Det känns som att man kommit Örebro nära både som stad och förening. Det är många runt om som man kommer sakna. Örebro tog in mig när jag kom från några skadedrabbade säsonger och jag visste riktigt var jag stod. De gav mig en stor chans med mycket förtroende. Jag har Örebro att tacka för mycket så på så vis är det lite blandade känslor.

Är det du som tagit beslutet eller vad har du att säga om processen?

– Ja, vi har ju snackat lite så under säsongen. Vi har kommit fram till att det är bäst för min egna utveckling att gå vidare. Mer än så kan jag inte kommentera.

Linus Arnesson under en träning med Tre Kronor. Bild: Dennis Ylikangas/Bildbyrån
Linus Arnesson under en träning med Tre Kronor. Bild: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Har du haft diskussioner med Örebro efter säsongen?

– Jag är inte helt säker men jag tror att det pågått lite i sluttampen av säsongen. Då var det lite oklart vilket håll det skulle gå åt. Jag tror det stannade av lite på grund av det och sedan efter säsongen så kände vi väl lite på en gång att det kanske var dags att gå vidare.

För tillfället befinner sig Arnesson med Tre Kronor i Finland för dubbellandskamper inför VM. Han är tillbaka i den trupp han lämnade förra veckan på grund av sjukdom.

– Jag blev tvungen att kasta in handduken inför Danmarkmatcherna. Då tänkte man att det kanske var över för den här gången, men de ville ha med mig igen och det är ju superkul.

Themes
ICO