logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Boken blev verklighet efter 30 år – Hanna Blixt släpper ny bok om Sagofallen: ”Barn är brutalt ärliga”

På lördag träffar Hanna Blixt sina läsare när hennes senaste bok i Sagofalls-serien börjar säljas.

Historien om Sofia och Leo går vidare och kampen mellan schackpjäserna i Sagofallen fortsätter. I den femte boken letar syskonen efter försvunna barn, men äventyret började redan för 30 år sedan.

När Hanna Blixts mor Erkers Marie Persson skrev barnböckerna om Karl-Anton var hon och hennes syskon testlyssnare. Då började Hanna drömma om att bli författare. Som nioåring började hon på en bok som handlade om barn på flykt i en kanot och den ligger till grund för "Flykten från tornet" som släpps på lördag.

– Jag är glad över att jag gör en bokserie så att jag får användning för alla mina idéer, säger leksandsförfattaren och förklarar att hon ofta inspireras av drömmar hon hade som barn.

”Att få en agent är en författares dröm sedan får vi se om det lyckas”, säger Hanna Blixt.

Att Hanna vill ha spänning, högt tempo och cliffhangers i sina böcker är inte så konstigt. Hon läste själv mycket som barn. Hennes samling på 115 Kitty-böcker har nog satt sina spår och äventyraren Tintin var en stor favorit.

Hanna Blixt förklarar att hon vill blanda spänning med mysiga miljöer och hon tror att läsarna uppskattar värmen i böckerna.

Numera är hon författare på heltid och de senaste böckerna har hon gett ut på eget förlag. Med fina betyg från Bibliotekstjänst och erkända bokbloggare har bokförsäljningen tagit fart.

Böckerna om Sagofallen riktar sig till barn och de två första finns som ljudbok, inlästa av Björn Kjellman.

Men att sköta sin egen bokutgivning och marknadsföring tar mycket tid. Hon besöker även många skolor för att berätta om sina böcker och sitt författarskap.

– Det är kul att vara ute i skolklasser och barn är brutalt ärliga, man vet aldrig vilka reaktioner men får. Men allt som oftast har de fått ett jättefint mottagande.

Förra året sålde Hanna Blixt över 8 000 böcker och nu hoppas hon att de ska spridas i världen. Under våren blev det klart att Agenturen Rights and Brands – som redan står bakom varumärken som Mumin och Carl Larsson – satsar på hennes bokserie om Sagofallen.

– Att få en agent är en författares dröm sedan får vi se om det lyckas.

På lördag är hon på Lundells bokhandel för att träffa läsare i samband med att den senaste boken i serien börjar säljas.

Hanna Blixt har hittills gjort klart fem böcker om Sagofallen och det är redan nu bestämt att nummer sju ska bli den sista.
All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO