Sweden

Bolton: Trump osäker om Finland var ett fritt land

John Bolton var president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare mellan april 2018 och september 2019. Nu har han skrivit en bok om denna tid – en bok som Trump försöker stoppa.
John Bolton var president Donald Trumps nationella säkerhetsrådgivare mellan april 2018 och september 2019. Nu har han skrivit en bok om denna tid – en bok som Trump försöker stoppa. Foto: Oliver Contreras/TT

”Han är så full av skit”. Så ska det ha stått på en lapp som USA:s utrikesminister Mike Pompeo skickade till John Bolton och som syftade på presidenten. Bolton, som då var säkerhetsrådgivare till Donald Trump, har nu skrivit en bok med fler sensationella vittnesmål från Vita Huset.

Boltons bok ger en annan bild av USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

Foto: Yuri Gripas/AP

Mike Pompeo har beskrivits som en av Donald Trumps mest lojala regeringsmedlemmar men utdrag ur Boltons kommande bok, som refereras till av flera internationella medier, ger en annan bild. Pompeo ska i stället ha varit på väg att säga upp sig.

Lappen skickade han till Bolton i samband med ett möte mellan president Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. En månad senare ska Mike Pompeo helt ha dömt ut Trumps försök att förhandla med Kim-regimen och sagt att detta hade ”noll chans att lyckas”.

Football news:

This is the best Milan in years: superkambekom with Juve (3 goals in 5 minutes!) saved the intrigue in Serie A
Zlatan Ibrahimovic: I am the President, player and coach! If I had been in Milan since the start of the season, we would have taken the scudetto
Sarri on the defeat by Milan: we played first-class football for 60 minutes. Then-turbidity
Pioli on the victory over Juve: Milan became a team. We can play even better
Pioli beat Juventus for the first time as a coach
Vardy has scored 10 goals for Arsenal in Premier League matches. Only Rooney has more
Ronaldo scores or gives an assist in 17 consecutive Serie A matches, where he scored 25 (21+4) points