logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Brage besökte Simon Hunt i Nottingham – öppnar för spelarutbyte med klassiska storklubben: "Ska aldrig säga aldrig"

Skriver av isländsk mittfältare – därför dröjer Bragevärvningarna: "Vi är jäkligt kräsna"

I slutet av åttiotalet och början av nittiotalet blev Simon Hunt något av en grönvit ikon, då han bland annat var med och spelade i de legendariska Uefacupmatcherna mot Inter.

Spelarkarriären avslutade han några år senare efter sejourer i såväl IFK Grängesberg som Säters IF, innan han åter blev Brageanknuten under ett par år som tränare.

Numera är Hunt tillbaka på hemmaplan i England och han har fortsatt att arbeta med fotboll även på äldre dar.

Simon Hunt och Brages klubbchef, Magnus Olsson på plats på Nottingham Forests hemmaarena, City Ground. Bild: Privat
Simon Hunt och Brages klubbchef, Magnus Olsson på plats på Nottingham Forests hemmaarena, City Ground. Bild: Privat

Tar upp kampen med Rosendal – här är Brages nye målvakt: "Inget svårt beslut att ta"

I höstas fick den numera 56-årige britten det prestigefyllda uppdraget som head scout för för den forna toppklubben, klassiska Nottingham Forest, vilket innebär att han har högsta ansvaret för klubbens scoutingverksamhet och är högst delaktig i klubbens sportsliga struktur.

Kontakten med Brage har han dock aldrig riktigt släppt och för en dryg månad sedan fick han påhälsning av Borlängeklubbens klubbchef, Magnus Olsson och sportsligt ansvarige, Ola Lundin.

– Vi ville passa på att se en stor klubb i England. Hur de jobbar och ta med oss lite inspiration därifrån. Och så träffa Simon då. Det var givande dagar, givetvis, berättar Lundin.

Numera huserar Nottingham Forest, som bland annat har två Europacuptitlar och en förstaplats i First Division (motsvarande Premier League) på meritlistan, i EFL Championship som är den näst högsta ligan i landet.

– Det är intressant att se en helt annan värld. Vi jobbar med samma sak – vi spelar fotboll och jobbar hårt för att vinna matcher – men det är intressant att se vilken gigantisk apparat det är i de där klubbarna. Och då är väl Nottingham, för gemene man, ändå en klubb från förr som har spelat i Championship i många år nu. Men det är gigantiska klubbar. Det är så oerhört mycket pengar i systemet.

Planen för att ta Brage till nästa nivå – så ska nya tränarteamet jobba : "Ska ta fram styrkor hos varandra"

Simon Hunt på plats på Domnarvsvallen 1998.

Fanns det något konkret som ni kan applicera på IK Brage?

– Jag tycker att det är intressant att titta på deras träningsmetodik och deras struktur runt hela klubben. Från akademin och hur de tänker i hela utbildningsstegen. Och deras syn på värdering av spelare, som jag tror skiljer sig väldigt mycket från Sverige och Skandinavien.

– En konkret sak är när man tittar på en sån typ av träningsanläggning. Där man får precis hela klubben samlad, på ett och samma ställe. Det är definitivt intressant att se hur stark klubben blir då. Det blir så nära. Men de har ju resurserna till det också.

Det känns som att ni inte riktigt har de förutsättningarna?

– Nej, men jag tror att det är en viktig sak för klubben i framtiden. Sen om det är precis nu eller lite längre fram... men att titta på träningsanläggningsfrågan skulle jag ändå säga är ganska centralt. Det skulle betyda mycket för den här klubben.

Från kantlöpare till striker – Brages nye centertank om steget till Superettan: "Skitmotiverande att kliva upp"

Simon Hunt och Brages sportsligt ansvarige, Ola Lundin. Bild: Privat
Simon Hunt och Brages sportsligt ansvarige, Ola Lundin. Bild: Privat

Något formellt samarbete finns inte mellan klubbarna, men man kommer att fortsätta att hålla kontakten på olika sätt, berättar Lundin.

– Det är bra att bygga broar. Vi träffade ju alla viktiga personer där och fick en god relation. Och de kan ju se möjligheter med IK Brage på samma sätt som vi kan se det med Nottingham. Det är alltid bra med utbyten oavsett om det gäller spelare, utbildning eller något annat.

Skulle det kunna bli aktuellt att låna spelare exempelvis?

– Det vet jag inte. Det får man väl se i framtiden, om något skulle passa oss och passa Nottingham. Men vi har inte konkretiserat ned det på något sätt.

Så det kommer inte komma någon Nottinghamspelare till Brage i år?

– Det är inget vi har haft på agendan. Sen ska man aldrig säga aldrig.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO