logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Brage spelar för en kvarts miljon – "Klart att det är viktigt"

Exakt hur mycket pengar Brage kommer att få från Svenska Fotbollförbundet vet man inte riktigt, då den totala summan som ska betalas ut till klubbarna i Superettan inte är fastslagen.

Det rör sig dock i runda slängar mellan 4–4,5 miljoner kronor i Brages fall.

Den slutliga tabellplaceringen i Superettan spelar också roll. Ju högre placering, desto större summa.

Inför den avslutande omgången har Brage sjätteplatsen i egna händer, men går resultaten emot Borlängelaget så kan man bli både sjua eller åtta innan allt är över.

Ekonomiskt kan skillnaden mellan plats sex och åtta vara ungefär 250 000 kronor.

En hel del står därmed på spel när Brage och Degerfors drabbar samman på lördagen.

– Varje placering är ju pengar i slutändan. Så det är viktigt att hamna så högt upp som möjligt, konstaterar Brages klubbchef Magnus Olsson.

Vad betyder 250 000 kronor för Brage?

– Det är klart att det är viktigt, om vi lyckas få dem. Sen vill vi ju generellt alltid vinna matcher, oavsett om det står 250 000 på spel eller inte. Men naturligtvis vore det trevligt i slutändan.

Brages klubbchef, Magnus Olsson.

– Det kan vara allt ifrån spelare till träningsläger eller vad man nu gör. Vi har inga problem med att hitta något att göra för de pengarna (skratt).

Det är mycket pengar för Brage?

– Ja, det är inget att sticka under stol med. Så matchen har ju betydelse för oss, även i det avseendet, förutom att vi vill vinna alla fotbollsmatcher.

Hur tror du att det går?

– Jag tror att vi vinner med 3–1.

Klubbchefen har, tidigare under säsongen, vid flera tillfällen kommenterat de sviktande publiksiffrorna under säsongen.

När Superettan nu ska avslutas så vågar han inte ha allt för goda förhoppningar inför lördagen.

– Jag hoppas ju på 3 000-4 000, men det tror jag ju inte att det blir med tanke på hur det har sett ut (skratt).

– Men kan vi komma uppåt 1 200-1 300 så... jag tror inte att vi kan hoppas på fler. Sen kan det skilja ganska mycket, men jag tror inte det tyvärr. Inte som det har sett ut. Men jag hoppas att jag har fel.

Themes
ICO