logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

Brages lagkapten slår tillbaka mot medias tips – och sätter tuffa krav på sig själv: "Vill upp några nivåer"

Under måndagen var det dags för den årliga upptaktsträffen för superettan.

I samband med den fick det samlade medieuppbådet tippa utgången av årets superetta som drar igång i helgen.

Förra säsongen skrällde Brage och slutade sexa som nykomlingar. Det kommer man inte upprepa i år om man ska tro experterna. Brage tippas att sluta tia.

– Det var ganska väntat att vi skulle bli tippade där i mitten nånstans. Men vi lever i en värld där vi alltid vill göra allting bättre, och det gäller nu också. Vi siktar på att göra nånting bättre än förra året, säger lagkapten Robbin Sellin och sticker ut hakan i Sportens livesändning.

Varför tror du att folk tvekar kring att ni ska kunna upprepa fjolårssäsongen?

– Det baseras nog lite på försäsongen. Vi har haft en försäsong som varit upp och ner och de andra har gjort bra fönster.

– Det är klart att det blir tufft för oss att uppnå den prestation vi gjorde förra året rent resultatmässigt. Men vi har fått bygga vidare på det vi påbörjade förra säsongen. Jag tror att vi kan ha något roligt på gång.

Robbin Sellin sticker ut hakan och vill se Brage sikta ännu högre än förra säsongen.

Vad talar för det?

– Det som talar för det är att vi i stort sett har samma lag. Vi har fått in en fem-sex nya. Men några av dem slussades in redan i höstas. Så det bygget har redan varit och nu är det bara att utveckla relationerna till varandra på olika positioner. Sen vet vi vad som krävs, säger lagkaptenen.

Robbin Sellin står inför sin andra säsong i Brage sedan han återvände till klubben. Förra säsongen stod 28-åringen för fyra mål och åtta assist.

Men lagkaptenen kräver mer av sig själv.

– Helt okej ifjol. Gjorde det som förväntades av mig. Men själv känns det som att jag vill ta mera kliv i år och utöka poängskörden ännu mer. Jag vill upp några nivåer där. Jag känner att jag har det i mig, säger han.

Du kan spela på många positioner. Var kommer du främst spela den här säsongen?

– Jag kan spela på många positioner. Men det känns som att Kleber (Saarenpää, tränare) har hittat den bästa rollen för mig och det är till höger.

Brages har haft en tuff försäsong och åkt på några tunga smällar. Men i genrepet mot Sandviken blev det 3-0-seger.

– Vi har släppt in ganska mycket mål. Det är något vi pratat om och analyserat så klart. Det är också det fokus vi vill ha inför den här säsongen. Vi gjorde en hel del framåt förra året, men det vi vill spetsa till är bakåt och dra ner på insläppta mål, säger Sellin.

– Men varför vi släppt in mycket under försäsongen är svårt att svara på. Vi har haft en del skador. Nu höll vi nollan sista matchen här och det ger oss lite självförtroende.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO