logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Sweden

De ska hjälpa kommuninvånarna med konsumentfrågor

Lomma

De ska hjälpa kommuninvånarna med konsumentfrågor

Vad gör man om man köpt ett par träningsskor som går sönder efter första löprundan? Eller en bil som vägrar starta? Det ska Lomma- och Bjärredsborna nu kunna få hjälp med från kommunens nya konsumentrådgivare.

Elin Fexner, Johanna Svensson och Kim Andersson ska hjälpa Lommas kommuninvånare med konsumentfrågor.Bild: Christian Almström/Lomma kommun

Tjänsten med konsumentrådgivning har funnits tidigare på kommunen, men har under en period varit vilande. Men från och med på måndagen är den igång igen med full kraft i form av tre konsumentrådgivare som är på plats på kommunhuset.

Johanna Svensson är en av dem.

– Hos oss kan man få rådgivning kring köp, vad man kan göra och var man kan vända sig i olika konsumentfrågor, säger hon.

Än så länge vet Johanna Svensson inte hur mycket tid hon och kollegorna kommer lägga på att svara på konsumentfrågor – det beror på hur många kommuninvånare som hör av sig. När de inte svarar på den typen av frågor jobbar rådgivarna också som kommunvägledare.

– Då hjälper vi till exempel invandrare i Lomma med allt möjligt. Vi har också hand om vikariebanken och frågor om faderskap, så det är väldigt blandat, säger Johanna Svensson.

För att komma i kontakt med konsumentvägledarna kan man ringa kommunens vanliga växelnummer.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO